Zeković: Reakcija nadležnih nakon prebijanja mladića, brza i profesionalna
Aleksandar Saša Zeković

Sjutra vanredna sjednica Savjeta

Zeković: Reakcija nadležnih nakon prebijanja mladića, brza i profesionalna

Reakcija nadležnih, nakon što su službenici policije prebili mladiće u centru u Podgorici, bila je brza, profesionalna i efikasna smatraju u Savjetu za građansku kontrolu rada policije.

Član Savjeta Aleksandar Saša Zeković, za Antenu M, kaže da pozdravlja postupanje direktora Uprave policije koji je naložio razrješenje vođe Interventne jedinice.

"Taj čin je veoma važan, jer govori o objektivnoj odgovornosti koja se zapravo dešava uvijek u situaciji kada veća grupa policijskih službenika ne postupa shodno zakonu", navodi Zeković i dodaje da raduje činjenica da Uprava policije reaguje gotovo istog dana.

"Nalaže preduzimanje svih radnji svojstvenih policijskim organizacijama koje baštine dugu demokratsku tradiciju", kaže Zeković za Antenu M.

Iz policije su saopštili da su sužbenici sa snimka identifikovani. Prema nezvaničnim informacijama posrijedi su službenici Interventne jedinice CB Podgorica Mladen Vujović, Slavko Furtula, Vukoman Maraš, Marko Stojanović i Miloš Bečanović .

Zeković smatra da objavljeni snimak jasno pokazuje da je posrijedi prekoračenje ovlašćenja.

Uz pohvale za profesionalno i blagovremeno postupanje vrha policije u ovom slučaju, Zekoković kaže da takvih reakcija ranije nije bilo.

"Možda Uprava policije prezentuje i prve naučene lekcije nakon oktobarskih protesta, kada njihova reakcija nije bila adekvatna. Tada je ponašanje policijskih službenika bilo i znatno brutalnije (u slučaju Specijalne antiterorističke jedinice), a reakcija je izostala", smatra Zeković.

U prilog tvrdnji da je reakcija nadležnih u slučaju prebijanja mladića u Podgorici bila onakva kakva treba da bude Zeković navodi i to da su spisi predmeta dostavljeni tužilaštvu koje je ne samo formiralo predmet, već i saslušalo mladiće koji su pretučeni.

Predsjednik Savjeta za građansku kontrolu rada policije Zoran Čelebić je povodom ovog događaja prvu vanrednu sjednicu Savjeta.

Ona će biti održana 22. februara u 14 časova.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.