Mladići tvrde da su pretučeni bez povoda, a policajci da su ih vrijeđali
Foto: Screenshot

Podgorica

Mladići tvrde da su pretučeni bez povoda, a policajci da su ih vrijeđali

U Osnovnom tužilaštvu kasno sinoć saslušani su mladići koji su pretučeni u Njegoševoj ulici u Podgorici u petak veče.

To su za Pobjedu potvrdili zastupnici mladića, advokat Lazar Aković i advokatica Milica Tomović.

Takođe, Aković je saopštio da je u tužilaštvu formiran predmet protiv policajaca koji su napali mladiće. Prema njegovim riječima trojica mladića tvrde da su napadnuti bez povoda, te i da je postupanje policajaca bilo neprofesionalno i nedopustivo.

"Radi se o nemilom događaju zbog kojeg je cjelokupna crnogorska javnost uznemirena. Zbog neodgovornog ponašanja pojedinaca narušena je slika o radu policije i ogromnom broju policajaca koji časno i odgovorno rade svoj posao", rekao je Aković, dodajući da je siguran da će se osumnjičeni ubrzo naći na optuženičkoj klupi.

Protiv pretučenih mladića vodi se prekršajni postupak po prijavi policijskih službenika, koji su ih optužili za narušavanje javnog reda i mira.

Policija je identifikovala petoricu kolega interventne jedinice koji su u petak veče, 16. februara, u Njegoševoj ulici ispred lokala ,,Bajica“, fizički nasrnuli na tri mladića od kojih jedan ima 18 godina, a najstariji 27.

Njihova imena dostavljena su tužilaštvu, koje će se izjasniti o kvalifikaciji djela.

Odgovornost članova interventne jedinice - Mladena Vujovića, Marka Stojanovića, Vukomana Maraša, Slavka Furtule i Miloša Bečanovića – ispitaće po hitnom postupku Unutrašnja kontrola Uprave policije.

Odgovornost za prebijanje, koje su zabilježile sigurnosne kamere sa jednog od objekata, „pala“ je na šefa smjene interventne jedinice Milana Radusinovića, koji je po nalogu direktora Uprave policije Slavka Stojanovića juče ekpresno smijenjen.

Na snimku se vidi kako petorica policajaca na sred ulice, nasumično, rukama i nogama tuku trojicu mladića.

Nasrtanje kreće u trenutku kada jedan od mladića stavlja ruku u džep da izvadi legitimaciju i preda je policajcu.

Umjesto da ga legitimiše, policajac ga udara. Toj nemiloj sceni prisustvovale su i dvije djevojke, koje su bile u društvu sa ovim mladićima.

Međutim, policajci tvrde da nije sve onako kako izgleda. Prema njihovoj verziji, mladići su ih provocirali, vrijeđali i oglušili se o policijska naređenja, pa su oni „morali da reaguju“.

Tvrde da su im dobacivali „svinje policijske“, „bip policajci“...

Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.