Zbog oluje u SAD 400 sudara, ima poginulih
Ilustracija

Dvije fatalne nesreće

Zbog oluje u SAD 400 sudara, ima poginulih

Oluja praćena ledenom kišom i snijegom koja je zahvatila veliki dio SAD uzrok je sudara u Nebraski u kome su četiri osobe poginule.

Nesreća sa smrtnim ishodom je bilo i u Kanzasu i Minesoti.

Vlasti u istočnoj Nebraski su okrivili brzu vožnju i klizav kolovoz za jutrošnji sudar kamioneta i prikolice, dok je u Kanzasu u sudaru na klizavom putu stradala jedna žena.

Policija Minesote je saopštila da je ledeno vrijeme uticalo da dođe do 400 sudara i 250 okretanja automobila na putu, uključujući dvije fatalne nesreće.

Američka meteorološka služba izdala je danas savjete za ponašanje u zimskim uslovima u saveznim državama od Teksasa na jugu do Velikih jezera na sjeveru - Oklahomi, Kanzasu, Misuriju, Ajovi, Minesoti, Sjevernoj Dakoti i Viskonsinu.

Upozorenje na poplave na snazi je u Ilinoisu, Indijani i Mičigenu, a na mogućnost poplava u Teksasu i Arkanzasu.

U nekim američkim oblastima očekuje se snijeg visine 15 centimetara, dok meteorološka služba Arkanzasa navodi da bi ove nedjelje u nekim područjima moglo da padne više od 20 centimetara kiše.

Škole u saveznim državama Misuri i Viskonsin danas su otkazale časove ili odgodile njihov početak.

Putevi u Mičigenu zatvoreni su zbog velikih količina vode.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.