Doktori mu rekli da će živjeti nekoliko dana, a on napunio 7 godina (VIDEO)
Foto: Telegraf

Čeka operaciju koja će mu promijeniti život

Doktori mu rekli da će živjeti nekoliko dana, a on napunio 7 godina (VIDEO)

Rajder je rođen s rijetkim oboljenjem koje pogađa jednu od 50.000 osoba. Do sada je imao sto pedeset hirurških zahvata, koji su mu pomogli da diše, jede, govori, da živi. Međutim, bolest nije sputala ovog dječaka jer se on, bez obzira na sve, trudi da živi poput svojih vršnjaka, što dokazuje i ovaj video.

Rajder Hamrik, koji živi u Pitsburgu u Pensilvaniji u SAD, je rođen sa dijagnozom limfne malformacije, rijetke bolesti usljed koje se javlja otok lica, vrata, grla, leđa i medijastinuma. 

Dječakova majka Emili prisjeća se kako je glava njenog sina bila drastično veća u odnosu na tijelo.

Njegova glava je bila veoma otečena zbog bezbrojnih cisti koje su se formirale iznova i iznova. Otoci su dječaku otežavali disanje i gutanje, te je prvih sedam mjeseci života proveo u bolnici. Skleroterapija je bila glavni metod liječenja. Imao je pedeset takvih terapija prije nego što je mogao normalno i stabilno da diše, prenosi Telegraf.

"Od kako su mi doktori poslije porođaja rekli da moja beba vjerovatno neće preživjeti, od tada me više ništa nije tako jako pogodilo i konstantno sam zahvalna što je živ", navodi Emili.

Zbog drugačijeg lica i slušnih aparata, Rajder privlači pažnju okoline i školskih drugara. Ove godine je pošao u predškolsko, a njegova majka kaže da je to za njih bio veliki korak. To je podrazumijevalo dosta izloženosti radoznalim pogledima, pa je Emili poslala pismo svakom djetetu iz odjeljenja, u kom je objasnila koliko je zapravo njen sin sličan njima.

"Napisala sam, "Biću s vama u razredu. Ja izgledam drugačije, ali volim iste stvari kao i vi", to je bilo veoma dobro prihvaćeno i mislim da je to najbolja stvar koju sam mogla da uradim", zaključuje Rajderova majka.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.