OVI potezi na vjenčanju otkrivaju da će se mladenci brzo razvesti
Ilustracija

OVI potezi na vjenčanju otkrivaju da će se mladenci brzo razvesti

Na dan vjenčanja svi parovi su srećni i niko i ne pomišlja na razvod. Osim očito fotografa koji su za Independent otkrili da postoje znakovi koji već tog dana otkrivaju da taj brak neće trajati.

1. Jedan od partnera je nezainteresovan za fotografisanje

"Mladoženja me angažovao putem telefona. Kad sam došao na vjenčanje i predstavio se mladoj, pokazala je na aparat i rekla mi: 'Nemojte upirati tu stvar u mene danas'. Bio je to jako naporan dan. Razveli su se tri mjeseca kasnije. Mislim da je spremnost da uzmete u obzir partnerove želje ključna za dugotrajnu vezu", kaže fotograf Rob Greer iz Los Angelesa.

2. Novopečeni bračni par uopšte nije zajedno na zabavi

"Nakon vjenčanja, većina mladenaca uzbuđena je zbog zabave. Ako sam fotkao cijelu zabavu, a na prste jedne ruke mogu se izbrojati fotke na kojima su zajedno, to je jako loš znak", tvrdi fotografkinja Gretchen Wakeman.

3. Više se fokusiraju na vjenčanje nego na brak

"Pričao sam puno o tome s poslovnim partnerom. Mi provodimo od osam do 12 sati s mladencima i gledamo ih kroz objektiv koja uklanja kontekst i pokazuje njihove odnose. Posebno pazimo na trenutke kontakta, intimnosti i emocionalne povezanosti. Brzo nam postane očito kad nešto među njima postoji, a kad ne. Osim toga, puno vremena slušamo način na koji razgovaraju na sastancima prije svadbe, na svadbi i tako dalje. Prilično nam brzo postane jasno na šta su fokusirani. Brojni parovi, posebno mlađi, znaju kakvu svadbu žele, ali nemaju idu kakav brak žele. Razlika između mlađih i starijih parova ili onih kojima je to drugi brak je ogromna", rekli su fotografi iz studija SuccessiveApprox

4. Na telefonu su u najgore vrijeme

"Ne znam jesu li i dalje zajedno, ali jedan mladoženja bio je na telefonu dok je stajao na oltaru. Ona je bila bijesna, ali nisam je fotkao, nažalost", rekao je fotograf pod nadimkom directinLA.

5. Nema hemije među njima

"Prvo vjenčanje koje sam fotografisala bilo je u muzeju u Philadelphiji. Sa mnom je bio stariji fotograf koji mi je pomagao. Pokušao je namjestiti fotografiju poljupca, a mlada je čudnim glasom rekla: 'A ne, ne, hvala'. Rekao je da je snimio više od 100 vjenčanja i nikad nije vidio par koji je bio manje zaljubljen", tvrdi jedan fotograf.

6. Način na koji režu tortu

"Ovo će zvučati ljigavo, a mislim da ono što se dogodi kod rezanja torte puno govori. Hranite jedno drugo tortom? Dobar znak. Malo kreme na nosu? Nema problema. No s vremena na vrijeme tu je onaj par u kojem se jedan ljuti i osvećuje zbog mazanja tortom. To je loš znak. Čak i ako ne želite kremu na licu, mislim da biste se tad trebali nasmijati i zabaviti", tvrdi fotograf pod nadimkom 2DPrinter.

7. Imaju različita shvatanja o novcu

"Došli su mi u studio po ponudu. Ona je otišla na WC, a on mi je rekao: "Ovo me vjenčanje dovelo do bankrota, troškovi su dvostruko veći nego što smo planirali. Šest mjeseci nakon vjenčanja sa 150 gostiju, razveli su se", ispričao je Carlos G Osorio iz Miamija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.