OVE stvari su opasne a dodirujete ih svakog dana
Ilustracija

Oprezno!

OVE stvari su opasne a dodirujete ih svakog dana

O ovim stvarima često ne razmišljate kao o potencijalno opasnim, a sa njima ste svaki dan u dodiru.

Vil Bulševic, gastroenterolog, upozorava da smo nekada u kontaktu sa stvarima koje podstiču ozbiljne bolesti kao što su dijabetes, rak dojke, hormonske abnormalnosti, posebno kod djece. 

Posebno moramo da budemo pažljivi i izbegavamo kontakt sa stvarima koje sadrže BPA, jer se ovo jedinjene apsorbuje kroz kožu. Evo šta još treba da bude na spisku stvari koje ćete izbjegavati i poslije kojih ćete uvijek dobro oprati ruke. 

Prašak za veš 

Zaista je nemoguća mislija da ne dodirujete prašak kojim perete veš, koji potom nosite. Ali mnogi praškovi sadrže jedinjenje fenol. Birajte one koji su organske proizvodnje, posebno ako imate problema sa ekscemom, osjetljivom kožom ili alergijama. 

Posuđe bez premaza 

Ako spremate obroke u posuđu koje nema fabrički premaz, bolje ga odmah ostavite. Kada birate ovakve šerpe, nekada na visokim temperaturama može doći do oslobađanja aluminijuma što je višestruko nezdravo za ljudski organizam. 

Ako unesete aluminijum u organizam to je direktno povezano sa dobijanjem Alchajmerove bolesti i nekoliko vrsta kancera. 

Dezodorans 

Aluminijum se nalazi i u dezodoransima i antiperspirantima i vrlo lako kroz pore pazuh ulazi u vaš organizam.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.