Uginuo pas koji je 12 godina proveo na grobu vlasnika (FOTO/VIDEO)
Photo via Los Andes

Vjerni prijatelj do groba

Uginuo pas koji je 12 godina proveo na grobu vlasnika (FOTO/VIDEO)

U Argentini je umro pas koji se proteklih 12 godina nije udaljavao od groba vlasnika.

Grobari u argentinskom gradu Vila Karlos Paz pronašli su preminulog psa Kapitana na grobu Migela Guzmana, prenosi Anadolija.

Dirljiva priča o vezi između psa i njegovog vlasnika bila je udarna vijest u argentinskim medijima prije 12 godina.

Vlasnik psa sahranjen je 2006. godine na groblju koje je nekoliko kilometara udaljeno od njegove kuće. Nedugo zatim, tada trogodišnji Kapitan pobjegao je iz porodične kuće, a nekoliko dana kasnije pronađen je na groblju.

Grobari su ga hranili u proteklih 12 godina, a jedan od njih Hektor Baccaga ranije je novinarima kazao kako Kapitan nije prilazio drugim grobovima, već isključivo ležao pored groba njegovog nekadašnjeg vlasnika.

Capitanloyaldog750x544

Photo via Los Andes

Grobari takođe tvrde da je pas povremeno odlazio u obližnju šumu i uvijek se vraćao na grob, ali da nikada nije vršio nuždu na groblju, niti uznemiravao druge posjetioce.

Sličan slučaj dirljive veze između psa i preminulog vlasnika zabilježen je i daleke 1924. godine u Japanu.

Pas Hačiko je nakon smrti vlasnika devet godina svakodnevno odlazio na metro stanicu na kojoj je ranije čekao vlasnika s posla.

Ta priča je bila inspiracija za poznati film “Hačiko – Priča o psu".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.