Potvrđena optužnica za pranje novca; Medojević: Suđenje da bude javno
Foto:Screenshot

Viši sud

Potvrđena optužnica za pranje novca; Medojević: Suđenje da bude javno

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu koju je Specijalno tužilaštvo podiglo protiv 12-člane grupe, osumnjičene da je predvođena predsjednikom Pokreta za promjene (PzP) i jednim od lidera Demokratskog fronta Nebojšom Medojevićem i biznismenom iz bh. entiteta Republike Srpske Momirom Nikolićem, prala novac.

Pored Medojevića optužnicom su, obuhvaćeni i preduzetnik Momir Nikolić, zatim Gordan Konatar, Dejan Vujisić, Željko Šćepanović, Iva Pavlović, Petar Drašković, Luka Radunović, Vladimir Bulatović, Aleksandar Sekulić, Mladen i Nikola Jovanović. 

"Predmet će danas biti dat u rad postupajućem sudiji, a glavni pretres će biti zakazan u zakonskom roku od dva mjeseca. Protiv ovog rješenja žalba nije dozvoljena", saopštila je Aida Muzurović savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda.

Nebojša Medojević je na vanrednoj konferenciji za medije rekao da je riječ o montiranom političkom procesu i da je cilj eliminisati DF po svaku cijenu.

On je kazao da je Služba državne bezbjednosti ucjenjuje predsjednika Višeg suda Borisa Savića zbog njegove povezanosti sa kriminalnim radnjama Svetozara Marovića ali i seksualnim aferama.

"Služba mu je podmetnula određene dame koje su radile za Agenciju za nacionalnu bezbjednost", kazao je Medojević ističući da je riječ o brutalnom napadu na DF.

"Ne postoji nijedan dokaz koji je pribavljen nakon 13 mjeseci istrage. Pozivam Medenicu da i ovaj montirani proces bude javan", rekao je Medojević ističući da je spreman da na javnom suđenju objasni ko pere pare u Crnoj Gori.

Lider DF upozorio je da progon tog saveza može da završi destabilizacijom Crne Gore.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.