Bajčetić: Vlada da smijeni Stojanovića zbog uniformisanih batinaša (VIDEO)
Foto:Screenshot

Bajčetić: Vlada da smijeni Stojanovića zbog uniformisanih batinaša (VIDEO)

Najnoviji slučaj policijske torture nad mladim momcima, koji se nedavno desio u centru Podgorice, predstavlja flagrantno i grubo kršenje ljudskih prava, istakao je Nikola Bajčetić funkcioner DFa.

On smatra da zbog ovog slučaja, ali i mnogih drugih koji su ostali nerasvijetljeni, ili samo u fazi „izviđaja“, kada su u pitanju uniformisani batinaši iz Uprave policije, Vlada Crne Gore je dužna da smijeni direktora Uprave policije Slavka Stojanovića. Takođe, Ministar Unutrašnjih poslova, Melvudin Nuhodžić, mora biti pozvan na odgovornost.

"Sve češća nekontrolisana brutalnost pojedinih uniformisanih batinaša iz Uprave policije, aminovana rukovodstvom ove institucije,  ozbiljno kalja ugled naše policije i časnih i poštenih službenika, koji dostojanstveno obavljaju svoj posao.  Navodno, pretresima, baš kao u akcionim filmovima, ranom zorom, zapljenjuju manji dio oružja i droge, pa smatraju da su na taj način udarili na organizovani kriminal, dok se glavni mafijaški bosovi slobodno šetaju Crnom Gorom", naveo je Bačetić.

On je istakao da su simpatizeri, članovi, funkcioneri i lideri DF-a, "najbolje su osjetili brutalnost neodgovornih pojedinica iz Uprave policije, uniformisanih batinaša, kao i brutalnost progona određenih zarobljenih institucija, koje danas služe isključivo samo za obračun sa našim političkim savezom".

Napominje da je više slučajeva prekoračenja policijskih ovlašćenja, iz perioda protesta 2015. godine, ostalo je samo u fazi „izviđaja“ u tužilaštvu.

"Konkretno u mom slučaju, gdje postoji jasni dokazi i i video materijal, nije procesuirano ni jedno lice. Takođe i u slučaju Dušana Kneževića i mnogih drugih.Zato, pozivamo tužilaštvo da pokrene krivični postupak protiv lica koji se jasno vide na snimku objavljenom na portalu „IN4S“ i kazne ih u skladu sa Zakonom", naveo je Bačetić.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.