Kovačević: Uvjerena sam da će doći do povećanja zarada zdravstvenim radnicima
Zorica Kovačević

Pitanje prepoznato od svih relevantnih subjekata u državi

Kovačević: Uvjerena sam da će doći do povećanja zarada zdravstvenim radnicima

Činjenica je da zdravstveni radnici nijesu adekvatno plaćeni za posao koji obavljaju. Ovo pitanje prepoznato je od svih relevantnih subjekata u državi. Imamo veliko razumijevanje Vlade na čelu sa premijerom Duškom Markovićem za povećanje zarada i uvjerena sam da će do toga zaista i doći, izjavila je direktorica Kliničkog centra Crne Gore Zorica Kovačević.

Ona je u intervjuu za Portal Analitika kazala da za sada nema većeg odliva kadra iz te zdravstvene ustanove, naglašavajući da se honorarno angažovanje ljekara iz drugih ustanova i regiona pokazalo veoma isplativim.

Kovačević je ocijenila da je stanje u crnogorskom zdravstvu zadovoljavajuće i da ima pomaka nabolje, ističući da su izdvajanja za zdravstvo po glavi stanovnika u Crnoj Gori među najmanjima u Evropi.

Precizirala je da je u KCCG angažovano više od 500 ljekara i da njih 184 trenutno obavlja specijalistički staž.

Kovačević je podsjetila da je Klinički centar najopterećenija zdravstvena ustanova u državi i navela da je cilj da se 80 odsto problema osiguranika rješava na nivou primarne zdravstvene zaštite. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.