Hardinaj traži od poslanika da ratifikuju sporazum
Foto: Beta

Oprezne konsultacije

Hardinaj traži od poslanika da ratifikuju sporazum

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj zatražio je od poslanika Skupštine Kosova da budu ujedinjeni po pitanju ratifikacije Sporazuma o demarkaciji granice sa Crnom Gorom.

Sjednica Skupštine Kosova o demarkaciji koja je bila zakazana za sjutra odgođena je do neodređenog datuma. Haradinaj je rekao da se za ratifikaciju čekalo tri godine pa može se čekati i jedna nedjelja jer još uvijek treba "da se vode oprezne konsultacije sa svim stranama".

"Sazivanje sjednice za ovu nedjelju došlo od dobre volje nakon potpisivanja aneks sporazuma sa Crnom Gorom, ali pitanje demarkacije je pitanje koje je čekalo godinama i zahtijeva oprezne konsultacije sa svim parlamentarnim grupama, sa svim poslanicima, tako da treba da imamo dobro pripremljenu sjednicu", rekao je Haradinaj, prenosi Televizija Kosova (RTK).

On je dodao da će dio potpisivanja ratifikicije biti i aneks sporazuma koji su prije nekoliko dana potpisali predsjednik Kosova Hašim Tači i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, a koji prema njegovim riječima govori o opciji ponovnog razmatranja i korekcije u pravcu Čakora i Kule.

"Aneks sporazum i Sporazum 2015. koji će se proslijediti Parlamentu, moraju biti jedan dokument i moraju se glasati zajedno. Mi ćemo poštovati sve procedure i pripreme za to", pojasnio je Haradinaj.

Svjestan da ipak ima sumnji za ovaj proces istakao da se on trudio maksimalno da radi u ovom pravcu i zahvalio svima koji su mu pomogli.

"Ja znam da uvijek postoji sumnja ali istorija će pokazati da smo iz svega ovoga dobili teritorijalno pravo zemlje i slobodu kretanja i izvukli Kosovo iz veoma teške situacije. To ne bi mogli da učinimo sami, bez razumijevanja mnogih drugih, kojima zahvaljujem, i sada je važno imati razumijevanje svih, Srpske liste, Samoopredjeljenja i pojedino svakog poslanika u Skupštini, jer je ovo trenutak kada moramo svi biti zajedno. U procesu smo rješavanja pitanja demarkacije", zaljučio je Haradinaj.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.