Pao rekord star 20 godina: Koleman istrčao 6,34 na 60 metara (VIDEO)
foto: Getty images, Kristijan Koleman

Američki sprinter nova zvijezda

Pao rekord star 20 godina: Koleman istrčao 6,34 na 60 metara (VIDEO)

Američki sprinter Kristijan Koleman srušio je 20 godina star svjetski rekord na 60 metara u dvorani.

Koleman, koji je prošle godine osvojio srebro na 100 metara na Svjetskom prvenstvu u Londonu iza Džastina Getlina, a ispred Juseina Bolta, nadmašio je rezultat legendarnog Morisa Grina, prenosi B92.

Ovaj 21-godišnji Amerikanac je potvrdio da je buduća zvijezda svjetskog sprinta istrčavši 60 metara za 6,34 sekunde, čak pet stotinki brže od Grina (Madrid, 1998).

"Želio sam samo da budem prvi. Dosta sam uložio u start, osjećam se sjajno", rekao je Koleman. 

On je novi rekord postavio na nacionalnom prvenstvu SAD u Albukerkiju u Novom Meksiku.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.