Federer posle pet godina ponovo najbolji igrač svijeta!
Foto:Rodžer Federer, Foto:Facebook

Federer posle pet godina ponovo najbolji igrač svijeta!

Švajcarski teniser Rodžer Federer od danas je ponovo prvi teniser na ATP listi, posle više od pet godina, dok je Novak Đoković i dalje na 14. poziciji.

Federer je juče osvojio titulu na turniru u Roterdamu, svoju 97. titulu u karijeri, ali je povratak na vrh ATP liste obezbijedio ranije, plasmanom u polufinale tog turnira. 

On je sa 36 godina postao najstariji teniser koji je uspio da se domogne prvog mjesta, a danas je započeo svoju 303. nedelju na toj poziciji. Prošlo je više od pet godina od kada je poslednji put bio najbolji igrač svijeta, a 14 od kako je prvi put u karijeri stigao na vrh.

"Ovo je jedna od onih nedelja koju nikada neću zaboraviti. Osvojiti 97. titulu u karijeri i vratiti se na prvo mesto je nešto neverovatno", rekao je juče Federer i dodao da mu je naredni cilj osvajanje 100. trofeja.

Federer je na prvom mjestu ATP liste sa 10.105 bodova, dok je Španac Rafael Nadal sada drugi sa 9.760. 

Hrvatski teniser Marin Čilić je zadržao treće mjesto, dok je Bugarin Grigor Dimitrov sada četvrti, a Njemac Aleksander Zverev peti. Do desetog mjesta slijede Dominik Tim, David Gofan, Džek Sok, Kevin Anderson i Huan Martin del Potro.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je zadržao 14. mjesto sa 2.470 bodova.

ATP lista: 

1. Rodžer Federer (Švajcarska) 10.105 bodova
2. Rafael Nadal (Španija) 9.760
3. Marin Čilić (Hrvatska) 4.960
4. Grigor Dimitrov (Bugarska) 4.635
5. Aleksander Zverev (Nemačka) 4.450
6. Dominik Tim (Austrija) 4.220
7. David Gofan (Belgija) 3.280
8. Džek Sok (SAD) 2.880
9. Kevin Anderson (Južna Afrika) 2.825
10. Huan Martin del Potro (Argentina) 2.815

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.