Pronađeno 40 kg skanka i oružje u ilegalnom posjedu, uhapšen Podgoričanin
Foto: Uprava policije

Pronađeno 40 kg skanka i oružje u ilegalnom posjedu, uhapšen Podgoričanin

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi su juče, postupajući na osnovu operativne informacije, pronašli oko 40 kilograma skanka i tom prilikom lišili slobode lice osumnjičeno da je počinilo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i krivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Službenici OGB Tuzi su, 18.februara oko 09,15 časova, postupajući na osnovu operativne informacije, u kanjonu rijeke Cijevna, vršeći osmatranje terena primjetili dva lica koja na leđima nose džakove i kreću se iz pravca Albanije. Ova dva lica su uspjela da se udalje i pređu granicu sa Albanijom, dok je treće lice istovarilo džakove u jednoj kući nakon čega je i ovo lice pokušalo da se udalji sa lica mjesta u čemu nije uspjelo. Policijski službenici su naime zaustavili vozilo marke „VW Passat“ podgoričkih registarskih oznaka kojim je upravljalo ovo lice. Tom prilikom je utvrđeno da se radi o M.B. (19) iz Podgorice", saopšteno je iz policije.

drogaioruzjetuzi3

Policijski službenici su izvršili pretres porodične kuće i ostalih prostorija koje koristi M.B. i pronašli i oduzeli dva džaka u kojima se nalazilo 40 pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuuana tipa skank, ukupne težine 40 kilograma.

drogaioruzjetuzi2

"Pretresom su pronašli i poluautomatsku pušku i pištolj marke „Crvena Zastava“ TT kalibra 7,62mm sa okvirom u kome se nalazilo 8 metaka kalibra 7,62mm, u ilegalnom posjedu.

Lice i opojna droga su predati Odsjeku za suzbijanje opojnih droga na dalje postupanje. Vozilo i oružje su takođe oduzeti", saopšteno je.

drogaioruzjetuzi1

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se M.B. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Opojna droga i oružje biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.   

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.