Bjelopoljski Liberali: Udvostručiti izdvajanja budžetskih sredstava za sprovođenje socijalne politike
Bijelo Polje

Bijelo Polje - grad jednakih šansi za sve

Bjelopoljski Liberali: Udvostručiti izdvajanja budžetskih sredstava za sprovođenje socijalne politike

Opštinski odbor Liberalne Partije Bijelo Polje predstavio je danas svoj socijalni program pod nazivom "Bijelo Polje - grad jednakih šansi za sve” kojim su obuhvaćene sve starosne i socijalne skupine, od novorođenčadi do osoba starije životne dobi.

"Dvadeseti februar se obilježava kao Svjetski dan socijalne pravde, posvećen borbi protiv siromaštva i stvaranju jednakih šansi za sve. To je Dan kada treba da mislimo na jednakost i solidarnost. Zato nije slučajnost što je ovaj datum izabran da se predstavi socijalni program pod nazivom "Bijelo Polje - grad jednakih šansi za sve”", saopštio je predsjednik OO Liberalne partije Bijelo Polje Samedin Agović.

On je istakao da su osnovi ciljevi programa zadovoljiti osnovne potrebe građana, udvostručiti izdvajanja budžetskih sredstava za sprovođenje socijalne politike, kako bi se dodatno zaštititi najugroženiji dio stanovništva i time omogićilo većem broju korisnika da dođu do direktne pomoći iz opštinske blagajne.

"Između ostalog, Liberalna partija u Bijelom Polju će se zalagati za mjesto i subvencije za vrtić svakom djetetu kao i za to da Opština iz svog budžeta obezbijedi naknadu za opremu svakom novorođenčetu u iznosu od 150 evra i to retroaktivno od 1. januara 2018., a za samohrane roditelje će tražiti subvencije troškova stanovanja do 15%. Bjelopoljski Liberali će takođe uputiti inicijativu i za ukidanje PDV-a na bebi opremu i sve bebi proizvode sa ciljem da se pomogne roditeljima i da se u Bijelom Polju i u Crnoj Gori rađa sve više djece.S tim u vezi Liberalna Partija će se zalagati za uvođenje pomoći bračnim parovima i neudatim ženama za prvo dijete, jer je to prvi korak za osnivanje porodice a opšte poznata činjenica je da se u Bijelom Polju svake godine enormno smanjuje se broj stanovnika , te u LP smatraju da je neophodno da Bijelo Polje započne projekat motivisanja parova da zasnuju porodicu kroz projekte subvencioniranja", kazao je Agović.

Iz ove partije smatraju da penzionerima koji primaju penziju manju od 200 evra treba obezbijediti dodatnu novčanu pomoć, dok će predložiti da se odlukom nadležnih organa u Opštini Bijelo Polje da se formira fond za zapošljavanje stručne mlade snage i to do 2 godine na određeno vrijeme na javnim poslovima, što se može finansirati na način što bi opština iz svog budžeta za takav fond odvajala 1% svog budžeta.

"Na takav način,mlada radna snaga bi stekla iskustvo a jedan dio bi došao i do stalnog zaposlenja", kaže Agović.

Takođe Aktivisti Foruma mladih OO Liberalne Partije na dan obilježavanja Svjetskog dana socijalne pravde započeće sprovodjenje akcije pod simboličnim nazivom : " Za jedan dječiji osmijeh".

"Nekoliko mjeseci članovi LP će se angažovaliti na prikupljanju odjeće i obuće, alii igračaka i knjiga za mališane iz socijalno ugroženih porodica. Ovaj humani gest treba da bude podstrek, motiv za svepojedince, udruženja i organizacije, da Dan socijalne pravde bude svaki dan, da samo na momenat pomislimo i učinimo mali napor i pomognemo jedni drugima, da bar malo lakše živimo i na trenutak izbrišemo kod mnogih osećaj usamljnosti. Ako vas je zaboravilo društvo - mi nismo! Svako savremeno društvo, osim slobode i demokratije, treba da počiva na solidarnosti i međusobnoj odgovornosti. Zato se nadamo da će se našem humanitarnom činu pridružiti svi oni koji koji znaju da nema boljeg osjećaja od dobročinstva. Najiskrenija i najvrijednija nagrada za trud svih koji budu uzeli učešća u ovoj humanoj misiji biće ona od koje je sve počelo, ona po kojoj je cijela akcija i nazvana:Dječiji osmijeh", zaključuje se u saopštenju Agovića.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.