Uspostavljen saobraćaj na putu Kolašin-Mojkovac
Ilustracija

Stanje na putevima

Uspostavljen saobraćaj na putu Kolašin-Mojkovac

Nakon saniranja odrona i postavljanja zaštitnih mreža, saobraćaj na magistralnom putu Kolašin-Mojkovac uspostavljen je za sve kategorije vozila, saopšteno je iz Operativno komunikacionog centra(OKC).

Saobraćaj na tom dijelu puta u mjestu Štitarice je prvobitno bio u prekidu jutros od 3 sata do 10 sati i 30 minuta zbog odrona. Na kratko je uspostavljen naizmjenični saobraćaj ali je od 11sati do 14 sati i 30 minuta bio obustavljen radi sanacije odrona i postavljanja zaštitnih mreža.

Saobraćaj se obavlja po mokrim i klizavim kolovozima zbog kiše koja pada u nižim predjelima, a slabije sniježne padavine su zabilježene u višim predjelima.

"Na putevima koji vode pored rijeka i kosina učestali su sitniji odroni. Vozačima savjetujemo opreznu vožnju prilagođenu uslovima i stanju na putu", saopšteno je iz AMSCG.

Podsjećaju da je u vremenskom periodu od 15.11.2017. do 31.03.2018. godine upotreba zimske opreme obavezna na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom bez obzira na vremenske uslove.

"Upotreba zimske opreme za sva motorna vozila koja učestvuju u saobraćaju obavezna je na svim putevima ukoliko postoje zimski uslovi na putu (snijeg,led ili poledica)", navodi se u saopštenju o stanju na putevima.

Iz AMSCG saopštavaju da su neprohodni putni pravci Mioska-Semolj-Boan i Trešnjevik-Andrijevica.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta m-2.3 dionica Cetinje –Budva na dionicima Košljun –Zavala i Brajići-Lapčići saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmjenično a regulisan je semaforskom signalizacijom.

Na magistralnom putu m-2.4 dionica Ulcinj-Krute u toku su radovi zbog kojih dolazi do obustave saobraćaja za sve vrste vozila od 09.00 do 12.00 i od 14.30 do 15.30 sati.

Mimo ovih termina saobraca se jednom trakom naizmjenično.

"Zbog radova na rekonstrukciji magistralnog puta m-2 dionica Petrovac-Podgorica, ii faza od raskrsnice sa obilaznicom Golubovci do raskrsnice sa putem za aerodrom došlo je do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.

Do 16.04.2018 godine zbog izvođenja minerskih radova na jušnom portalu tunela Vezesnik auto puta Bar-Boljare na prvoj sekciji Smokovac-Uvac-Mateševo dolazice do obustava saobraćaja za sve vrste vozila u trajanju ne dužem od 30 minuta u terminima od 01.00 do 05.00, od 10.00 do 12.00 i od 14.00 do 16.00 sati.

Privremeno je od 14.02.2018. do 14.04.2018. godine zbog izgradnje pješačke staze uz magistralni put m-2 dionica Risan –Perast promijenjen režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova", saopšteno je iz AMSCG.

Do završetka radova na rekonstrukciji regionalnog puta r-1 Cetinje-Njeguši,doći će do promjene rezima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.

Radi se na rekonstrukciji puta Petrovici-Vraćenovići-Deleuša. Promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.

Saobraćaj je umjerenog intenziteta.

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo  se 9 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila teže, a 7 osoba je zadobilo lakše povrede.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.