Darmanović imao niz bilateralnih susreta
Foto: MVP

U Minhenu

Darmanović imao niz bilateralnih susreta

Tokom boravka u Minhenu, ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović sastao se sa senatorkom SAD iz Nju Hempšira Džin Šahin.

Ministar Darmanović je ponovio opredjeljenje Crne Gore da, kao odgovorna članica NATO, pojačanim učešćem u mirovnim misijama i definisanjem specifičnih kapaciteta i sposobnosti doprinosi prioritetima Alijanse, posebno u dijelu očuvanja bezbjednosti, borbe protiv terorizma i projektovanja stabilnosti.

Istakao je da je Crna Gora posvećena pružanju podrške regionalnim aspirantima u pravcu njihove

U tom pravcu, sagovornici su naglasili značaj aktivnog i fokusiranog zajedničkog angažmana EU, NATO i Sjedinjenih Država.

Na marginama Minhenske konferencije crnogorski šef diplomatije imao je i kratke bilateralne susrete sa ministarkom vanjskih poslova Kanade Kristiom Frilend, ministarkom vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske Marijom Pejčinović Burić, kao i sa ministrom vanjskih poslova Moldavije Tudorom Uljanovšim.

u evropske i evroatlanske strukture, kao i u njihovim reformskim procesima, što je preduslov trajne stabilizacije Zapadnog Balkana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.