Djevojčica iz Ulcinja se uspješno liječi u Turskoj, potrebna joj je naša pomoć
Foto: Privatna arhiva

Pomozimo Adei

Djevojčica iz Ulcinja se uspješno liječi u Turskoj, potrebna joj je naša pomoć

Trinaestogodišnja Adea Dervišaga iz Ulcinja, uspješno je prebrodila dvije terapije liječenja matičnim ćelijama na klinici „Live“ u Istanbulu, ali da bi djevojčica konačno prohodala potrebna su još dva tretmana koji koštaju 18 hiljada eura.

Porodica taj novac nema, a iz NVO Izvor života pozvali su sve ljude dobre volje da pomognu Adei.

Adei se može pomoći i slanjem SMS poruke upisujući broj 12 na broj 14543 (cijena poruke 1 euro) ili uplatom na žiro račun 520-14644-84 ili devizni račun 520042000000861081.

Adea je rođena u maju 2004. godine, u sedmom mjesecu majčine trudnoće. Kao prijevremeno rođena beba, provela je 45 dana u inkubatoru, a šest mjeseci kasnije dijagnostikovana joj je cerebralna paraliza. Intelektualno je očuvana, ali ne može sama da hoda i stoji samo uz pridržavanje. Liječenje u Turskoj, djevojčica je počela oko 20. januara.

"Preostale su još dvije terapije koje bi Adei bile put ka njenom prvom koraku. Pomak je evidentan nakon prva dva tretmana jer joj je organizam prihvatio matične ćelije", kazala je Konstantina Maraš iz NVO Izvor života koja je u saradnji sa NVO „Pravo na zivot“, pokrenula niz aktivnosti kako bi sredstva bila što prtije prikupljena.

Maraš je navela da je humanitarni koncert koji je najavljen za kraj ovog mjeseca u hotelu Primavera u Ulcinju, samo jedna u nizu aktivnosti koje za cilj imaju prikpljanje nedostajućeg novca za liječenje djevojčice oboljele od cerebralne paralize.

Adea je korisnica fondacije Budi human i sav prihod od kocerta biće uplaćen na račun te institucije.

Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.