Iran: Srušio se avion sa 66 osoba, nema preživjelih

Avionska nesreća

Iran: Srušio se avion sa 66 osoba, nema preživjelih

Svih 66 osoba poginulo je kada se srušio avion na jugu Irana, rekao je državnoj televiziji portparol iranske aviokompanije "Aseman erlajns", javlja AP.

U avionu ATR-72, koji je letio od Teherana ka gradu Jasudž na jugozapadu Irana, nalazilo se 66 putnika, a letjelica se srušila u planinskom regionu Samirom, oko 620 kilometara južno od Teherana.

Portparol "Aseman erlajnza" je precizirao da se u avionu nalazilo 60 putnika, među kojima i jedno dijete, i šest članova posade,prenosi RTS.

Državna Pres TV javlja da je letjelica nestala sa radara 50 minuta nakon polijetanja sa teheranskog aerodroma "Mehrabad".

Guverner Semiroma je rekao da spasilački helikopteri ne mogu da se spuste na mjesto nesreće zbog guste magle, dok spasilačke službe pokušavaju da do lica mjesta dođu kopnenim putem, navodi Rojters pozivajući se na poluzvaničnu agenciju Mehr.

Sve hitne službe su obaviještene, prenijele su agencije Isna i Fars pozivajući se na Piroseina Kulovanda, šefa nacionalne spasilačke službe.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.