Jovićević spreman da prihvati da bude predsjednički kandidat
Andrija Jovićević, izvor: Vijesti

Kandidaturu podržava 23 od 39 poslanika što je "većinski stav unutar opozicije"

Jovićević spreman da prihvati da bude predsjednički kandidat

Nekadašnji ministar unutrašnjih poslova u Vladi Crne Gore Andrija Jovićević spreman je da prihvati da bude predsjednički kandidat "većinske opozicije", saznaje Pobjeda.

Više izvora Pobjede bliskih Demokratskom frontu je saopštilo da kandidaturu Jovićevića podržava 23 od 39 poslanika opozicije, što je "većinski stav unutar opozicije".

"Jovićević je iskazao spremnost da bude kandidat ukoliko iza njega stane većinska opozicija. Njegovu kandidaturu na zajedničkom sastanku su podržali Demokratski front, Ujedinjena Crna Gora i Socijalistička narodna partija", kazalo je Pobjedi više izvora iz DF-a.

Prema nezvaničnim informacijama Pobjede, u Frontu su tokom propalih pregovora o zajedničkom kandidatu bili iznenađeni nejedinstvom "građanske opozicije".

"Građanska opozicija nije imala zajednički stav o predsjedničkom kandidatu. SDP, Demos i Ura su, uz podršku Demokrata, preferirali Milku Tadić-Mijović, dok je Joković bio bliži podršci Jovićeviću", piše Pobjeda.

Iz DF-a su pojasnili da nijesu kazali da je "Milka Tadić- Mijović neprihvatljiva kao predsjednički kandidat".

"Ali oni kao građanska opozicija nijesu izašli sa jedinstvenim prijedlogom. Mi smo tražili da se čuju sa Milkom Tadić-Mijović i da je obavijeste da nema jedinstvenu podršku građanske opozicije, ali Ranko Krivokapić koji je razgovarao sa njom to nije prihvatio",  rekao je izvor.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.