Pešić izabran za potpredsjednika Internacionalne unije socijalističke omladine (IUSY)

Pešić izabran za potpredsjednika Internacionalne unije socijalističke omladine (IUSY)

Predsjednik Savjeta mladih Demokratske partije socijalista Crne Gore Nikola Pešić izabran je danas za potpredsjednika Internacionalne unije socijalističke omladine (IUSY), na Kongresu ove organizacije koji se od juče održava u hotelu Splendid u Bečićima.

Savjet mladih DPS je primljen u članstvo IUSY na prošlom Kongresu održanom 2016. godine, a već dvije godine kasnije domaćin je i organizator Kongresa i ima potpredsjednika IUSY iz svojih redova.

Kako se navodi u saopštenju DPS-a IUSY je najveća i najstarija politička omladinska organizacija u svijetu, koja u članstvo okuplja oko 140 organizacija iz više od 100 zemalja cijelog svijeta. Podmladak je Socijalističke internacionale, kao i krovna organizacija koji okuplja socijalističke, socijaldemokratske i radničke političke omladinske organizacije iz cijelog svijeta, IUSY je međunarodna omladinska organizacija sa konsultativnim statusom u Ujedinjenim Nacijama. IUSY je osnovana 1907. godine, da bi odmah nakon završetka Drugog svjetskog rata, 1946. godine, bila reorganizovana. Glavna polja rada IUSY su demokratija, ljudska prava i politika mladih iz perspektive slobode, solidarnosti i ravnopravnosti. Svake godine IUSI organizuje sastanke, seminare, obuke, studijske posjete i svjetske festivale za mlade političke lidere i aktiviste.  

"33. Kongres Internacionalne unije socijalističke omladine IUSY, čiji je domaćin i organizator Savjet mladih DPS, jedan je od najvećih i najozbiljnijih međunarodnih političkih skupova koji su održani u Crnoj Gori.

Savjet mladih DPS, pored toga što je najvažniji faktor na polju političkog aktivizma mladih u Crnoj Gori, uživa veliko povjerenje srodnih organizacija u regionu i Evropi, ali i u čitavom svijetu. To dokazuje i povjerenje koje je ukazano Savjetu mladih DPS i Crnoj Gori dodjelom organizacije Kongresa IUSY, najveće svjetske asocijacije mladih socijalističkih partija na svijetu, posebno ako se ima u vidu da je za ovaj događaj bio zainteresovan veliki broj zemalja", saopšteno je iz DPS-a.

Kongres Internacionalne unije socijalističke omladine IUSY održava se od 16. do 18. februara u Bečićima, a otvorio ga je predsjednik Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Đukanović.  

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.