Vjekoslavu Lambuliću određen pritvor, njegov brat Jugoslav pušten na slobodu
Ilustracija

Vjekoslavu Lambuliću određen pritvor, njegov brat Jugoslav pušten na slobodu

Istražni sudija podgoričkog Osnovnog suda Zoran Radović odredio je pritvor do 30 dana Vjekoslavu Lambuliću (41) osumnjičenom za nanošenje teških tjelesnih povreda i protivpravno lišenje slobode Tuzanina Alberta Kajošaja.

Pritvor mu je određen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Nakon saslušanja u Osnovnom sudu, na slobodu je pušten njegov brat Jugoslav (43).

Lambulićevi branioci, advokati Bojana Franović, Dragoljub Đukanović i Danilo Mićović kazali su "Vijestima" da će se žaliti na rješenje sudije kojim je Vjekoslavu određen pritvor.

"Nejasno je zbog čega mu je određen pritvor, jer nema ni osnova sumnje da je počinio bilo nijedno krivično djelo od dva koja mu se stavljaju na teret. Nije nanio teške tjelesne povrede Kajošaju, niti pokušao protivpravno da ga liši slobode", kazao je u ime odbrane advokat Đukanović.

Braća Lambulić, Aleksandar Miranović (55) i njegov sin Petar (29) uhapšeni su prije dva dana zbog sumnje da su pretukli i pokušali da otmu Kajošaja.

Četvorica osumnjičenih za prebijanje i otmicu tvrdila su juče pred tužiteljkom Biljanom Medenicom da nijesu oteli Tuzanina, već da su krenuli da ga vode u podgorički Centar bezbjednosti. 

Prema saznanjima “Vijesti” njih četvorica su tužiteljki ispričala gotovo identičnu priču, a Aleksandar Miranović je objasnio i zašto nije direktno krenuo ka policiji. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.