Uskoković: Dragi gubitnici, jedini sud koji će vas ugroziti je sud naroda na izborima
Foto: Boka News

Povodom karnevala u Kotoru

Uskoković: Dragi gubitnici, jedini sud koji će vas ugroziti je sud naroda na izborima

Nedelju dana nakon održavanja nečega što je trebalo da bude izraz duhovitosti i kreativnosti Kotorana a pretvorilo se u svoju suprotnost, mnogi sugrađani sa pravom pitaju: “ko je dopustio sebi da beskrupulozno udari maljem bezobzirnosti u temelje kotorskog bića i mentaliteta”, saopštava Dejan Uskoković, član Izvršnog odbora DPS Kotor i bivši član Upravnog odbora Centra za kulturu "Nikola Đurković".

Kotorska vlast ne mora poštovati svoje političke protivnike,da bi to bilo previše za očekivati od “bahatih diletanata” željnih dokazivanja, rekao je Uskoković.

Kaže da im  DPS može  oprostiti taj patološki kompleks, i odbiti na njihove hronične političke neuspjehe i traume koje su proživjeli na svim lokalnim izborima u poslijednje vrijeme. Ali smatra da bi morali poštovati Kotor, Kotorane i simbole ovog kraja gdje su poneki od njih možda i rasli.

 “Napraviti predizbornu kampanju od kotorskog karnevala, nije ništa drugo do vrijeđanje i zloupotrijeba građana, tradicije i kotorske okupljene djece koja su u šarenilu maski, vesela i uzbuđena, sasvim nesvjesno uvučena u politički marketing u susret predsjedničkim izborima.”, navodi Uskoković u saopštenju.

 U saopštenju on traži i da se ne govori u rukavicama jer je to neozbiljno, kao što je “neozbiljno i patetično sakrivati se iza lutke od sunđera koja je trebala da bude bitan dio manifestacije, za sve, ali baš sve Kotorane, a postala je dio političke kampanje”.

Kako navodi nedostajao je još samo mladi magistar ili neko od njegovih koalicionih partnera da pozove na pobjede ili podjele, I navodi da vjeruje da bi se i on već zbunio oko te parole.

Istakao je značaj karnevala, i ono što on za Kotorane predstavlja: "Šarenilo prelijepih maski, razigrana djeca, bokeška muzika, i povrh svega – jubilej! Čak 5 vjekova kotorskog karnevala koji je Kotoranima, ponos. Tada nema barijera, nema razlika, nema mjesta zluradosti – jer su to Kotorani.".

“Pitamo sasvim jasno – Ko je dao sebi za pravo da zloupotrijebi svoje mjesto i iskoristi Kotorane i kotorski karneval za potrebe kampanje? I još, da znate  - nijeste uspjeli da upropastite jubilej svojim prostačkim ponašanjem. To ne možete. Spasila ga je kotorska usađena kreativnost, srčanost i iskrenost koja se ispoljila u svom punom sjaju. Zasjenila vas je. Pomirite se sa tim.”, navodi se u saopštenju.

I na kraju poziva: "Pomirite se sa činjenicom da se predsjednički izbori dobijaju bolljim kanidatom, a ne paljenjem velike skupe igračke, koju su, svakako platili građani koje od početka tretirate kao predizborni materijal. Dobijaju se kandidatom koji ima petlju da izađe na izbore i dobije podršku građana. Ali, da vas podsjetimo – vaš kandidat se uplašio i pobjegao pod suknju nečije kume i zamolio je da ga odbrani tako što će zloupotrijebiti instituciju kotorskog karnevalskog suda. Dragi gubitnici, jedini sud koji će vas ugroziti je sud naroda na izborima. Zato od njega i bježite.”

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.