Luštica Bay izdvojila 28,5 hiljada za sportski teren u Radovićima

Luštica Bay izdvojila 28,5 hiljada za sportski teren u Radovićima

U izgradnju i opremanje sportskog terena u dvorištu osnovne škole „Branko Brinić“ u Radovićima nadomak Tivta kompanija Luštica Development AD uložila je 28,569.44 eura. Radi se o sredstvima opredijeljenim iz fonda od 150 hiljada eura koliko je kompanija obezbijedila za podršku zajednici u prošloj godini, kroz Protokol o sponzorstvu potpisan sa Opštinom Tivat.

Teren za male sportove površine 963,5 metra kvadratna biće osposobljeno da primi do 300 gledalaca a očekuje se da će svi radovi biti završeni do početka aprila.

Radovi na terenu, od pripremnih i iskopnih do izrade temelja, nabavke i ugradnje materijala, temeljnog zida i AB ploče između igrališta i tribina, te izgradnje sportskih tribina, koštali su nešto više od 26 hiljada eura dok je nabavku rekvizita, koševa i rukometnog gola za sportski teren izdvojeno 1,7 hiljadu eura.

U ime učenika i zaposlenih, direktor škole Ivica Tošev zahvalio se Luštici Development što omogućava učenicima i nastavnom osoblju da rade u puno boljim uslovima.

„Izgradnja reprenzetativnog školskog terena za male sportove će u mnogome doprinijeti razvoju sporta i fizičke kulture u našoj školi i široj društvenoj zajednici. Veliko mi je zadovoljstvo što je menadžment ove kompanije prepoznao da je najisplativije ulaganje u vaspitanje i obrazovanje. To je ulaganje koje se višestruko vraća“, rekao je Tošev.

Luštica Development je prethodnih godina obezbijedila popravku fasade i sanitarnog čvora škole.

U okviru programa društveno-odogovornog poslovanja i Protokola o sponzorstvu, u prošloj godini kompanija Luštica Development je uložila 156  hiljada eura u projekte od lokalnog i nacionalnog značaja.

Prema riječima Slavice Milić iz marketinga Luštice Development, kompanija je vodila posebno računa da više od trećine iznosa bude usmjereno na podršku neposrednog susjedstva Luštice Bay – području Krtoli.

„Naročito je značajno ulaganje u obrazovanje i stvaranje uslova najmlađima da što kvalitetnije provode kako vrijeme u školi tako i slobodno vrijeme“, ocijenila je Milić.

Luštica Bay je najveći najveći investicioni projekat u turizmu i izgradnji rezidencijalnih sadržaja na Mediteranu. Projektom se predviđa izgradnja sedam hotela, dvije marine, stambenih naselja sa apartmanima, porodičnim kućama i vilama, šampionskog golf terena sa 18 rupa, komercijalno-administrativnog jezgra i ostalih neophodnih sadržaja.

Od 2010. godine do sada u projekte u zajednici je uloženo više od 1,25 milion eura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.