Federer najstariji igrač koji je stigao do pozicije broj jedan na ATP listi
Foto:Roger Federer/Facebook

Prevazišao Andrea Agasija

Federer najstariji igrač koji je stigao do pozicije broj jedan na ATP listi

Švajcarski teniser Rodžer Federer vratio se na prvo mjesto ATP liste posle više od pet godina i sa 36 godina postao najstariji broj jedan u istoriji tenisa.

"Kakvo je ovo nevjerovatno putovanje bilo za mene... Doći do prvog mjesta u 36, skoro 37. godini je ostvarenje sna", rekao je Federer. 

Federer je juče pobijedio Holanđanina Robina Hasea u četvrtfinalu turnira u Roterdamu, što će mu od ponedeljka donijeti prvo mjesto na ATP listi. 

On je postao najstariji igrač i u muškoj i u ženskoj konkurenciji koji je stigao do pozicije broj jedan, a prevazišao je Andrea Agasija koji je najbolji teniser svijeta bio sa 33 godine. 

"Biti broj 1 je jedno od najvećih dostignuća u našem sportu... Sada sam malo stariji, pa je možda osjećaj i posebniji", rekao je on. 

"Na početku stižete do te pozicije jer igrate jako dobro. Kasnije, počnete da se borite sa drugima koji zaslužuju da budu tamo, a kako ste stariji osjećate da morate da uložite više napora... Dakle, zbog toga mi ovo možda i najviše znači", dodao je Federer.

Švajcarac će u ponedeljak započeti 303. nedelju na prvom mjestu ATP liste.

Federer će u polufinalu turnira u Roterdamu igrati protiv Italijana Andreasa Sepija. U drugom polufinalu igraće David Gofan i Grigor Dimitrov.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.