Provjeravaju pasoš Nermina Šišića
Foto:rtcg.me

Osumnjičen za ubistvo bebe

Provjeravaju pasoš Nermina Šišića

Više tužilaštvo u Podgorici naložilo je da se provjeri pasoš na osnovu kojeg je identifikovan Nermin Šišić (28), državljanin Bosne i Hercegovine, iz Tuzle, osumnjičen da je u Podgorici, na smrt pretukao petnaestomjesečnu bebu.

"Obavještavam vas da je provjeravanje vjerodostojnosti putne isprave u toku", saopštila je Pobjedi portparolka ovog tužilaštva Lepa Medenica.

Ona je potvrdila informaciju da je identitet Šišića utvrđen na osnovu pasoša koji je imao kod sebe.

"U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici protiv N. Š. pokrenut je postupak zbog krivičnog djela – teško ubistvo na štetu djeteta, i njegov identitet je utvrđen na osnovu putne isprave – pasoša, koja fotografija sa isprave odgovara ličnom opisu osumnjičenog", navela je Medenica.

Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona oglasilo se u četvrtak saopštenjem u kojem je navedeno da Nermin Šišić, od oca Meha, za kojeg su mediji tvrdili da je ubica djeteta u Podgorici, nije taj Nermin Šišić. Naglasili su da je on u zatvoru u Zenici, na izdržavanju kazne, gdje je bio i 4. februara, u vrijeme kada je beba u Podgorici na smrt pretučena.

Tužiteljka je naglasila i da je jasno, na osnovu saopštenja kolega iz BiH, da Šišić koji je uhapšen u Crnoj Gori i Šišić koji je na izdržavanju kazne zatvora u KPZ u Zenici, kako to proizilazi iz saopštenja Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, osim imena i prezimena, nemaju identične druge lične podatke.

Mediji su nakon hapšenja Nermina Šišića u Podgorici prenijeli da se radi o osobi koja je u BiH osuđena na dvije godine i dva mjeseca zatvora zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teških tjelesnih povreda, te da je bio osumnjičen i za druga krivična djela.

Navođeno je i da nije jasno kako je uspio da pređe granicu i dođe u Crnu Goru.

Crnogorska policija se oglasila ističući da se radi o dvije osobe koje imaju isto lično ime i prezime.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.