Đukanović vjeruje u pobjedu: Kandidat DPSa će biti budući predsjednik CG
Milo Đukanović, foto:Screenshot

Podešavaju taktiku

Đukanović vjeruje u pobjedu: Kandidat DPSa će biti budući predsjednik CG

Ime kandidata DPSa za predsjednika Crne Gore još uvijek nije poznato. Iako DPS bira između više imena, lider partije je uvjeren da će kandidat iz njihovih redova biti budući šef države.

Lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović je danas u Bečićima pojasnio da zbog zgusnutog kalendara izbornih obaveza još nije odlučeno ko će biti kandidat za predsjednika te partije.

"Neću vam otkriti ime jer ga ne znam ni ja. Jasno je kada jedan tim izlazi na teren sastav zavisi i od toga kako izgleda tim protivnika.DPS je ubjedljivo najjači igrač na političkoj sceni Crne Gore i to ne treba valjda dokazivati. Mi imamo spremnih više kandidata za koje smo sigurni da mogu da pobijede na predsjedničkim izborima. Podešavamo svoju taktiku jer nas čekaju i izbori u nekoliko opština i obaveze u redovnom vršenju vlasti. Ne možemo reći da smo u cajtnotu ali jesmo u završnoj fazi partijske procedure za definisanje predsjendičkog kandidata i u narednih nekoliko dana ćete biti upoznati sa kandidatom DPSa i vjerujemo sa budućim predsjednikom", kazao je Đukanović odgovarajući na pitanje novinara nakon otvaranja Kongresa Internacionalne unije socijalističke omladine u Bečićima.

Govoreći o formiranju vlasti na Cetinju, Đukanović je kazao da je temeljni koalicioni sporazum između DPS-a i SD-a postignut i verifikovan.

"Traju razgovori oko nekoliko pitanja koji se tiču ukupnog koalicionog angažmana, u okviru toga ćemo definisati i finalni predlog za predsjendika. Postoji nekoliko kandidata u našim redovima koji bi mogli voditi  na kvalitetan način prijestonicu", kazao je Đukanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.