Vučiću blindirani Audi A8L poklonio šeik, stigao direktno sa jednog sajma automobila
Foto: Beta

Vučiću blindirani Audi A8L poklonio šeik, stigao direktno sa jednog sajma automobila

Odluka obezbjeđenja predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da se on u Zagrebu vozi svojim predsjedničkim „audijem A8L“ izazvala je veliku pažnju tamošnjih medija. Veliku skoro kao i sam automobil.

"Moćno vozilo", kako su ga nazvali hrvatski mediji, lična je donacija šeika Muhameda bin Zajeda Srbiji.

Foto: Marina Lopičić

Potvrda te informacije dobijena je na Andrićevom vijencu, a kako je rečeno, „audi A8L“ je u Beograd stigao prije nekoliko mjeseci direktno sa jednog sajma automobila, prenosi Kurir.

Jutarnji list navodi da je u koloni od petnaestak crnih limuzina i džipova hrvatske bezbjednosti koji su snimljeni na Aveniji Hrvatske bratske zajednice u oči upao „audi A8L“.

 - Riječ je o blindiranoj verziji limuzine njemačkog proizvođača s nivoom balističke zaštite devet, čija je karoserija napravljena od materijala uobičajenih za vojna vozila, otporna je na puščane metke, snage je 425 KS, i stotku dostiže za 6,5 sekundi, a neto cijena joj je oko 135.000 eura. - napisao je Jutarnji.

Nije prva donacija

Šeik Muhamed bin Zajed je i 2013. godine donirao tri blindirana „mercedesa GL500“ Ministarstvu odbrane u vrijeme kada je Aleksandar Vučić bio na čelu tog resora. Automobili su dati na raspolaganje državnim organima i korišćeni su za prevoz stranih delegacija koje borave u Srbiji. Jedan „mercedes“ dat je na korišćenje tadašnjem predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću. Pomenuto vozilo radnik ovlašćenog servisa slupao je tokom probne vožnje tako što se bukvalno zakucao u autobus.

Izvor: Kurir

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.