Braća Lambulići i Miranovići, otac i sin, strpali u auto pa tukli Alberta Kajošaja
ilustracija

Podgorica

Braća Lambulići i Miranovići, otac i sin, strpali u auto pa tukli Alberta Kajošaja

Braća Jugoslav (43) i Vjekoslav Lambulić (41) iz Podgorice uhapšeni su juče zbog sumnje da su počinili krivično djelo teška tjelesna povreda u saizvršilaštvu i krivično djelo protivpravno lišenje slobode u saizvršilaštvu, na štetu Alberta Kajošaja iz Podgorice. Uhapšeni su i sin i otac, Petar Miranović (29) i A.M. (55) iz Podgorice. P.M. je osumnjičen da je izvršio krivično djelo teška tjelesna povreda, dok je A.M. osumnjičen da je izvršio krivično djelo protivpravno lišenje slobode, takođe na štetu Kajošaja.

Policija sumnja da su braća Lambulići juče oko 13,30 časova, u ulici Cetinjski put u Podgorici, neposredno ispred TC „Kapital Plaza“, zaustavili Kaljošaja  kojeg su mimo njegove volje, upotrebom fizičke sile, protivpravno odveli do ulice Moskovske, odnosno do parkinga ispred ugostiteljskog objekta „And 1“, gdje su ga nasilno uveli u vozilo marke „Mercedes“ kojim je upravljao A.M.

-Njih trojica su nakon toga vozilom nastavila kretanje Bulevarom revolucije, a tokom vožnje na zadnjem sjedištu braća J.L. i V.L. su A.K, sumnja se, zadali više udaraca pesnicama u predjelu glave nanoseći mu teške tjelesne povrede i upućujući mu ozbiljne prijetnje. Dolaskom u Bulevar Crnogorskih serdara na zadnje sjedište vozila ulazi P.M. koji potom, kako se sumnja, pištoljem zadaje A.K. tri udarca u predjelu glave nanoseći mu vidne povrede - saopštila je Uprava policije.

Vožnju su nastavili prema Pobrežju gdje su ih u blizini hotela „City“ zaustavili policijski službenici CB Podgorica.

"Nakon navedenog, po nalogu policijskih službenika, ova lica su se vozilom uputila u CB Podgorica u pratnji patrolnog policijskog vozila. U trenutku privođenja J.L. je pokušao da pobjegne policijskim službenicima ali su ga služebenici Interventne jedinice sustigli. Prilikom bjekstva J.L. je od sebe, sumnja se, odbacio pištolj marke „CZ“ cal .9mm sa okvirom i mecima koji je potom pronađen i koji će biti vještačen u Forenzičkom centru", navode iz policije.

Prema informacija iz policije, oštećenom A.K. je pružena medicinska pomoć prvo od strane Službe hitne medicinske pomoći, a potom i u Kliničkom centru Crne Gore gdje je konstatovano da je zadobio povredu u vidu loma – frakture zigomatične kosti.

Kako se dodaje, osumnjičeni su zadržani u policijskim prostorijama do privoda nadležnom državnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da su počinili navedena krivična djela.

Kako prenose mediji, njihovo saslušanje je počelo u sati u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.

Vodili ga u stanicu policije?

Izvor blizak Lambulićima i Miranoviću tvrdi da je istina sasvim drugačija i da uhapšeni nijesu tukli ni oteli Tuzanina.

“Čak i prije nego je neko pokušao da ubije Vjekoslava, primijetili su da ih Kajošaj prati. Bio je gdje god su i oni. Prije dva dana sjedio je do njih u Hiltonu, potom u Hemeri, a juče su ga vidjeli u kafiću u kom su bili nadomak zgrade Javnog servisa. Kada su krenuli iz tog kafića pošao je za njima. Jugoslav je tada rekao bratu evo ga opet onaj iz Hiltona, nakon čega je Kajošaj krenuo da bježi”, tvrdi sagovornik Vijesti.

 Dodao je da je Jugoslav tada potrčao za Kajošajem i zaustavio ga. Prema pisanju tog lista, Kajošaj im je kazao da ih ne prati a kada su ga pitali da li će poći sa njima do policije, rekao je da nema ništa protiv, jer ništa ne krije. 

"Zvali su Petra Miranovića da ih odveze  do CB-a. Nakon par minuta policijski automobil pod rotacijom ih je zaustavio i privedeni su”, tvrdi sagovornik Vijesti.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.