Evo kako da nestanu bijele bubuljice oko oka
Ilustracija

Čudne tačkice

Evo kako da nestanu bijele bubuljice oko oka

Pogledali ste se u ogledalo i iznenada vidjeli neke bele, tvrde bubuljice? To su uobičajene stvari, nemojte da paničite. A veoma lako ćete ih se i osloboditi.

Dermatolog Vitni Bou objašnjava da se te bijele specifične bubuljice zovu milie. Javljaju se kod osoba svih uzrasta, najčešće kod novorođenčadi, a najčešće oko očiju i nosa. Doduše mogu se pojaviti i na rukama, a njihov raspored ne pokazuje ništa posebno. 

Da biste ih uklonili što uspješnije najbolje je da potražite proizvode ili da uradite sa domaćim preparatima piling lica. Nemojte da budete previše grudi i nemojte milie da cijedite. 

"Retinol je odličan da se oslobodite ovih napasti. Pomaže i jedan domaći preparat. Uradite piling mješavinom šećera, limuna i maslinovog ulja. Nježno utrljavajte na lice kružnim pokretima i ostavite na licu da odstoji 15-20 minuta, a zatim operite. Ranije koristite i preparat za sunčanje, kada ih uklonite da održavate ten. Nekada one nestanu poslije nekoliko nedjelja, a nekada su uporne pa neće da nestanu i po nekoliko mjeseci. U svakom slučaju najbolje da se obratite dermatologu", kaže Bou. 

Zanimljivo je da je u borbi sa miliama izuzetno efikasna pečena kora nara. Usitnite je u prah i pomiješajte sa limunovim sokom. Nanesite masku na lice, neka odstoji 15 minuta. 

Radite ovo nekoliko nedjelja dok neravnine i bijele tačkice ne nestanu.

Super žena

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.