Maloljetnicima u Švajcarskoj zabranjena upotreba solarijuma
Ilustracija

Maloljetnicima u Švajcarskoj zabranjena upotreba solarijuma

Švajcarska Vlada saopštila je da maloljetnicima treba zabraniti korišćenje solarijuma zbog rizika da duža izloženost radijaciji iz te sprave može dovesti do raka kože.

Švajcarski Federalni savjet zauzeo je takav stav na otvaranju konsultacija o mjerama za zaštitu stanovništva od izloženosti opasnim zracima i pretjeranoj buci.

Predložena su i ograničenja upotrebe lasera u kozmetičke svrhe i nova stroža pravila za korišćenje pojačala tokom demonstracija koja bi primorala organizatore da učesnicima obezbijede zaštitu od buke koja premašuje 93 decibela.

Zvaničnici su predložili i nove mjere o korišćenju lasera u javnosti, zbog bojazni da bi mogli da ometaju pilote i vozače vozova.

Zaposleni u salonima biće u obavezi da obavijeste odrasle mušterije o rizicima upotrebe solarijuma.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.