Seks ne mora uvijek da bude savršen
Ilustracija

Terapeut otkriva

Seks ne mora uvijek da bude savršen

Seks je sam po sebi dovoljan da osjetite bliskost, pripadnost sa nekim. Da se osjetite voljeno ili samo poželjno - u zavisnosti od toga kako birate partnera.

Svakako uvijek imamo pretpostavku da baš toga puta seks mora da bude nevjerovatan. Ali ne morate uvijek da od sebe očekujete akciju kao na filmskom platnu.

Terapeuti čak kažu i da svaki seks ne mora da se završi orgazmom.

Često se dešava da djevojke vjeruju kako će njihov partner tokom prvog puta nekom magijom uraditi sve onako kako su one oduvijek maštale.

Ako se njihova očekivanja ne ispune, odmah prorade sumnje o partneru i o dobrom seksualnom životu.

"Za sve je potrebno strpljenje. Recimo, ako ste spremni da zbog nekog projekta na poslu ostanete do kasno, i tako nekoliko dana zaredom, morate da uložite toliki ekstra napori ako želite da vam seks bude sjajan. Koliko ulažete toliko možete i da očekujete da vam se vrati kao zadovoljstvo, ali važno je da se ne opterećujete. Nije jedan propust kompletan promašaj zbog kojeg bi trebalo da raskinete vezu", navodi terapeut Kristal Vudbridž.

Prema njenom mišljenju, seks može da se završi "napola", kada ćete partneru predložiti da ostatak večeri provedete uz film, razgovor, šetnju...

"Važna su vaša osjećanja, pripadnost, bliskost. Ostalo će lako doći. Ako maštate da imate seks kao u erotskim filmovima, imajte ga. Razgovarajte sa partnerom, dogovorite se. Na vama su sve opcije", kaže.

B92

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.