Lekić: Pravosudni organi sankcionisanjem Đukanovića i DPS-a treba da odbrane ustavni poredak
Miodrag Lekić

Lekić: Pravosudni organi sankcionisanjem Đukanovića i DPS-a treba da odbrane ustavni poredak

Neskrivena akcija poslanika DPS-a direktno vođena od strane šefa stranke Đukanovića kojom se grubo degradira i ponižava sudska vlast zahtijeva kontra akciju krivičnog gonjenja prema prekršiocima zakona i Ustava, saopštio je predsjednik DEMOS-a Miodrag Lekić.

"Naime, negiranje legitimnih sudskih odluka kojima se zahtijeva vraćanje Gorana Đurovića i Nikole Vukčevića na mjesta članova Savjeta RTCG poslanici DPS i njihovi koalicioni klijenti nastavljaju da otvoreno negiraju bazične principe Ustava i civilizacijski princip podijele vlasti.

Đukanovićev DPS direktno i grubo krši član 11. Ustava koji definiše princip podijle vlasti na zakonodavnu, izvršnu i sudsku. Očigledno da po inerciji višedecenijskog vladanja na osnovama totalne kontrole institucija, vladajuća partija ne zna za ovu podjelu – i da je sudska takođe vlast. 

Poslanici DPS po političkim instrukcijama takođe grubo krši član 118. Ustava koji glasi „ Sud je samostalan i nezavisan“", kazao je Lekić.

Dodaje i da krivični zakonik u članu 395. jasno predviđa sankcije za odgovorna lica koja odbijaju da izvrše sudsku presudu.

"Time poslanike koji krše ovaj bazični pravni princip treba direktno procesuirati u sakladu sa pomenutim normama.

Odbrana Ustava, odbrana digniteta pravnog sistema, odbrana Skupštine od autokratskih nastraja poslanika DPS zahtijeva hitnu akciju pravosudnih organa kojom bi se i krivično sankcionisali svi oni koji vode ovu skandalozno – političku ofanzivu", kazao je Lekić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.