Podignuta optužnica protiv Vuke Golubovića
Vuka Golubović, Foto: Arhiva

Zbog zloupotrebe službenog položaja

Podignuta optužnica protiv Vuke Golubovića

Tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv bivšeg predsjednika Opštine Berane Vuke Golubovića.

Optužnica je podignuta i protiv Milana Golubovića, Darka Mališića, Momčila Saičića, Vučete Mališića i Žarka Barjaktarovića, kao i protiv pravnog lica DOO “Tehnostar” Berane, javila je RTCG.

Goluboviću se na teret stavlja da je zloupotrebom službenog položaja Opštinu Berane oštetio za oko 25.000 eura.

U optužnici se navodi da je Golubović u septembru 2011. godine, bez odluke lokalne Skupštine, i bez pravnog osnova, firmu “Tehnostar” oslobodio plaćanja naknade za uređenje građevinskog zemljišta.

Podsjetimo Vuka Golubović i njegov brat Milan uhapšeni su u 28. marta prošle godine, a njima je tada određen pritvor od 72 sata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.