Tužilaštvo BiH: Nermin Šišić nije osumnjičen za ubistvo bebe u Crne Gore
Izvor: portalanalitika.me

Od septembra 2017. nalazi na izdržavanju kazne zatvora u Zenici

Tužilaštvo BiH: Nermin Šišić nije osumnjičen za ubistvo bebe u Crne Gore

Nermin Šišić iz Tuzle od septembra 2017. je na izdržavanju kazne zatvora u KPZ Zenica i nije osumnjičena osoba za ubistvo u Crnoj Gori, saopšteno je danas iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Kako se dalje navodi, s obzirom na to da su mediji u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori objavili informaciju da je Nermin Šišić (28) iz Tuzle početkom februara 2018. godine osumnjičen za ubistvo petnaestomjesečne bebe u Podgorici u Crnoj Gori i bez prethodne provjere u crnogorskoj policiji i pravosuđu povezivali s ovim ubistvom Nermina Šišića, obavještava se javnost da se ova osoba od septembra 2017. godine nalazi na izdržavanju kazne zatvora u Kazneno popravnom zavodu zatvorenog tipa Zenica, da je na izdržavanju bio i u vrijeme ubistva u Podgorici, te da nije sumnjičen za ubistvo djeteta u Crnoj Gori.

"Pojedini mediji su kontaktirali ovo tužilaštvo, te je svim novinarima pojašnjeno da nemamo informacije o ličnim podacima osumnjičenog u Crnoj Gori i da se ne može potvrditi da se radi o istoj osobi koja je ranije, prema optužnici ovoga tužilaštva, pravosnažno osuđena za određena krivična djela u Tuzli", saopšteno je.

 Takođe, mediji koji su kontaktirali ovo tužilaštvo su upućeni da se obrate nadležnom sudu u BiH i provjere informacije da li je Šišić upućen na izdržavanje kazne zatvora po pravosnažnoj presudi.

Dakle, Nermin Šišić iz Tuzle, rođen 01.06.1989. godine, je od septembra 2017. godine na izdržavanju kazne zatvora u KPZ Zenica i nije osoba koja je povezana s ubistvom bebe u Crnoj Gori. Dakle, bez obzira što se u vezi sa upućivanjem na izdržavanje kazne zatvora za osuđena lica u BiH ne radi o pitanjima iz nadležnosti ovog tužilaštva, smatramo društveno odgovornim da javnosti pojasnimo konkretnu situaciju i štetu koja je nanesena ovoj osobi objavljivanjem prethodno neprovjerenih informacija", stoji u saopštenju Tužilaštva TK-a.

Radio Sarajevo

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.