Rusija blokirala sajt opozicionog lidera Nevaljnog
Foto: Tanjug/AP

Rusija blokirala sajt opozicionog lidera Nevaljnog

Ruski internet provajderi blokirali su pristup sajtu opozicionog lidera Alekseja Navaljnog po nalogu državne regulatorne agencije.

Agencija Roskomnadžor tražila je da Navaljni ukloni video u kojem se navodi da je zamjenika premijera Sergeja Prihodka raskošno ugostio milijarder Oleg Deripaska. Navaljni je odbio nalog suda u kojem se prijeti zatvaranjem sajta i uložio žalbu.

Njegov sajt je danas blokiran, mada se na sajtu Jutjub i dalje može vidjeti sporni snimak istrage Navaljnog. Istraga je fokusirana na nalog s društvenih mreža žene koja je tvrdila da je imala aferu s Deripaskom.

Navaljni je htio da učestvuje na predsjedničkim izborima 18. marta, ali mu je zabranjeno da se kandiduje zbog presude o prevari u slučaju koji mnogi smatraju politički motivisanim.

 N1

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.