Dodik odlikovao Vučića za zasluge za doprinos opstanku i afirmaciji RS
Foto:Anadolija

Dodik odlikovao Vučića za zasluge za doprinos opstanku i afirmaciji RS

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) Milorad Dodik odlikovao je danas predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Ordenom za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i političkih odnosa, kao i nemjerljiv doprinos u borbi za fizički i duhovni opstanak, afirmaciju i razvoj Republike Srpske.

Na svečanosti u Predsjedništvu Srbije u Beogradu, Dodik je rekao da je odlikovanje izraz poštovanja, razumijevanja i ogromne pomoći na projektima Republike Srpske.

“Mi poštujemo okvir Srbije da poštuje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, a voli Republiku Srpsku”, kazao je Dodik čestitavši Vučiću Dan državnosti Srbije, javlja Anadolija.

2018021522871825830780973Web1

Foto:Anadolija

Predsjednik Srbije naveo je da je za njega ovo mali svečani trenutak, veliko priznanje, ali da još mnogo toga može da se učini za ljude u Republici Srpskoj.

“Ponosan sam na odnos Republike Srpske i Srbije, koji nije odnos predsjednika Dodika i bilo koga od nas, već odnos naroda Republike Srpske i Srbije u kojem nema trzavica, ljubomore i nikakve zavisti i to je važna tekovina koju ćemo da ostavimo Dodik i ja”, rekao je Vučić.

Prema njegovim riječima, orden je prevelika čast i još veća obaveza. On je obećao i Dodiku i narodu RS da će dati sve od sebe da Srbija u skladu sa Dejtonskim sporazumom pomogne i pomaže RS.

“Mi smo Srbi, mi smo jedno i ne postoje hrvatski, bosanski, slovenački Srbi, već samo Srbi”, dodao je Dodik.

Povodom Dana državnosti koji se danas obilježava u Srbiji, Vučić je rekao da Srbija nikada nikome nije prijetila i da jedino što hoće je da srpski narod bude slobodan i da neće dozvoliti da bilo ko ruši srpska prava i slobode. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.