Nova akcija policije u H.Novom, Kotoru i Tivtu: Oduzeti oružje, municija, vozila, sredstva komunikacije i dokumentacija
arhiva

Dvadeset peta akcija u borbi protiv OKG

Nova akcija policije u H.Novom, Kotoru i Tivtu: Oduzeti oružje, municija, vozila, sredstva komunikacije i dokumentacija

Službenici Uprave policije MUP-a – Sektora kriminalističke policije, službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi, Odjeljenja bezbjednosti Tivat i Odjeljenja bezbjednosti Kotor su, uz podršku Posebne jedinice policije, u nastavku akcije „Boka“ izvršili pretrese na osam lokacija koje koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica.

Službenici SKP, CB Herceg Novi, OB Tivat i OB Kotor su uz podršku PJP, 15.februara u nastavku akcije „Boka“ koja se preduzima u cilju borbe protiv organizovanog kriminala, izvršili pretrese na osam lokacija koje koriste članovi OKG, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica.

Tom prilikom su pronašli i oduzeli: pištolj u ilegalnom posjedu, dvije puške u ilegalnom posjedu, 13 komada municije, startni pišolj, pet vozila, među kojima su i vozila luksuzne klase „Audi“ i „BMW“, 16 mobilnih telefona i veći broj SIM kartica, među kojima su i telefoni sa kripto zaštitom, više lap top računara i USB memorija za skladištenje podataka i dokumentaciju o različitim vrstama ugovora i novčanih transkacija.

U službene prostorije radi kriminalističke obrade privedeno je više lica.

"Takođe, u toku su dalje konsultacije sa nadležnim tužilaštvom u cilju utvrđivanja postojanja elemenata krivičnih djela za koja se goni po službenoj dužnosti, te će shodno navedenom o eventualnom procesuiranju lica javnost biti blagovremeno obaviještena", saopšteno je iz policije.

Podsjećaju da su službenici Uprave policije, u aktivnostima koje sprovode u borbi protiv organizovanog kriminala a koje koordinira Sektor kriminalističke policije do sada, u 25 akcije koje su sprovedene od početka oktobra prošle godine, uključujući i navedene akcije, izvršili pretrese na 342 lokacije na jugu i sjeveru i u centralnoj regiji, i to na lokacijama koje koriste članovi OKG, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica.

"Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima.

Aktivnosti policije na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju organizovanog kriminala se nastavljaju" zaključuju iz policije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.