Lažni policajac iz Podgorice: Iz mržnje prema kriminalu i narkoticima uzeo zakon u svoje ruke
ilustracija

Zaustavljao i pretresao sugrađane, oduzimao marihuanu...

Lažni policajac iz Podgorice: Iz mržnje prema kriminalu i narkoticima uzeo zakon u svoje ruke

Podgoričanin Bojan Markuš (27) priznao je tužiocima da se mjesecima lažno predstavljao kao policajac, zaustavljao i pretresao sugrađane, provjeravao podatke za njih, oduzimao im marihuanu...

Njemu je za danas zakazan početak suđenja, a pred sutkinjom Željkom Jovović naći će se ukoliko tužilaštvo prije toga ne pristane  na nagodbu sa Markušom, pišu Vijesti.

Tužilac Nikola Boričić tereti ga da je u avgustu 2016. godine prepravio službenu legitimaciju policajca Tomislava Todorovića, na njoj nalijepio svoju fotografiju, i svoje ime, a potom je koristio.

Ovaj mladić kao lažni inspektor je u nekoliko navrata prošle godine vršio pretrese.

Tereti se za krivično djelo falsifikovanje isprave i  lažno predstavljanje. 

Markuš je pred tužiocem  tvrdio da je 6. aprila, nadomak mosta Milenijum, osjetio miris marihuane i primijetio četiri maloljetne osobe:

“Prišao sam im, izvadio službenu legitimaciju, i tražio lične karte koje su mi odmah predali. Na jedan papir upisao sam njihove podatke, vratio im lične karte i tražio da pokažu što imaju u džepovima. Dali su mi zamotuljak marihuane. Rekao sam im da ću, sljedeći put ako ih uhavatim, obavijestiti njihove roditelje. Marihuanu sam bacio”. Objasnio je da je tada imao i radio-vezu.  Tvrdi da je zbog droge htio da pretresa i 20. aprila na Skalinama, ali da se uplašio jer je M.B. pozvao nekog. 

Navodno, to je radio jer je veliki protivnik droge.

Njegov branilac, advokat Damir Lekić, “Vijestima” je rekao da je Markuš u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela i do detalja pojasnio što je radio. 

“Rekao je da jednostavno ne voli kriminal, posebno drogu i da je, s obzirom da nije imao mogućnosti da postane policajac, na taj način pokušao da pomogne društvu. Kazao je da je predstavljajući se lažno kao policajac činio samo dobre stvari, a ne loše”, kazao je Lekić. 

Dodao je da će, ako tužilaštvo bude imalo sluha, zaključiti sporazum o priznanju krivice.

Izvor:Vijesti.me

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.