Đurovića i Vukčevića vratiti u Savjet
Foto: URA

Operaciju „Minut-dva“ ste davno započeli i neslavno završili

Đurovića i Vukčevića vratiti u Savjet

Iz Građanskog pokreta URA pozdravili su današnje Rješenje Osnovnog suda u Nikšiću po kojem se nalaže da se Nikola Vukčević vrati na mjesto člana Savjeta RTCG-a.

"Kao i što smo reagovali nakon presude Upravnog suda a kojom je poništena Odluka Agencije za sprječavanje korupcije (ASK), po kojoj je Nikola Vukčević navodno bio u konfliktu interesa kao član Savjeta RTCG-a, i danas ponavljamo da Nikolu Vukčevića treba vratiti na mjesto člana Savjeta RTCG-a. Ovom presuda pokazala je da je Administrativni odbor neligitimnog saziva parlamenta samo represivno oruđe Demokratske partije socijalista kojim se pokušava disciplinovati svaki oblik slobodne riječi u zemlji“, istakli su u Građanskom pokretu URA.

Kažu da se u DPS-u konačno moraju pomiriti sa činjenicom da je vrijeme partijskog upravljanja javnim servisom prošlost, baš kao što će biti i njihova vlast na prvim nastupajućim izborima u zemlji.

"Nelegitimna parlamentarna većina je zaboravila da ne može tek tako usvajati Zakone, donositi odluke i pritiskati tastere za skupštinskom govornicom u korist svojih šefova. Zaboravili su da u ovoj zemlji nijesu sami  a da njihov ogoljeni autokratski režim analiziraju i ocjenjuju i sa međunarodnih adresa.“, napominju u pokretu URA.

Kazali su i da će Goran Đurović i Nikola Vukčević kao članovi ponovo sjedjeti za stolom Savjeta javnog servisa jer se odluke suda moraju ispoštovati, što je jasno rečeno i sa međunarodnih adresa.

Iz Građanskog pokreta URA dodaju i da se šefovi neligitimnog saziva parlamenta i njihovi pioni moraju vratiti iz paralelne stvarnosti u realnost.

"Uređivačku politiku možete kreirati u ružičastom zdanju u Bulevaru Ivana Crnojevića a medijskim servisom svih građana Crne Gore upravljaće slobodni intelektualci a ne vaši partijski izaslanici. Operaciju „Minut-dva“ odavno ste počeli i po svemu sudeći neslavno završili“, zaključuju u Građanskom pokretu URA.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.