Demokrate: Kome ide u prilog bogaćenje na račun napaćenog bjelopoljskog naroda?
ilustracija, Foto: Kodex

Demokrate: Kome ide u prilog bogaćenje na račun napaćenog bjelopoljskog naroda?

Vrijeme prolazi, a stanje na Sjeveru je sve gore. Bijelo Polje postaje sve siromašnije, kako u privrednom smislu, tako i po pitanju broja stanovnika. Nekadašnje fabrike koje su hranile mnoge porodice ostale su zaključane. Među njima i Bjelasica Rada, navodi se u saopštenju Demokrata Bijelog Polja.

"Postavili smo pitanje gospodinu Simoviću, ali na njega nijesmo dobili odgovor, pa ga opet podsjećamo na izjavu datu 22.03.2017. godine, kada je rekao : “Došli smo do dogovora koji smo i najavljivali, a to je da u narednom periodu treba da realizujemo ono što je opredjeljenje države i potrebe radnika - DA FABRIKA RADI!“

Šta ste uradili po pitanju ove izjave? Učinili ste jedno. Otvorili ste vrata fabrike svakog dana od 11:00h do 14:00h, kako bi je potencijalni kupci mogli pogledati. Stavili ste na prodaju cjelokupnu imovinu fabrike, sami objekat gdje se vršila proizvodnja, mašine, opremu i vozila, kao i cjevovod Lješnica dužine oko sedam kilometara", kazale su bjelopoljske Demokrate.

Dodaju da je time dokazao "da uspješno radi na dovođenju radnika na rub egzistencije, da već uništen sjever hoćete da uništite još više".

"Kome još, osim vama, ide u prilog bogaćenje na račun napaćenog bjelopoljskog naroda? Šta Vam je cilj i šta želite da postignete prodajom fabrike? Zar je normalno da u državi postoje sve predispozicije za proizvodnju mineralne vode, a vi uništite tu izglednu šansu, koja je velika ne samo za Bijelo Polje, nego i za cijelu Crnu Goru, tako što fabriku zatvorite, a uvozite mineralnu vodu iz susjednih država.  

Da li ćete u martu pred same izbore kada vam se završava tender za prodaju fabrike izaći pred narod i ponoviti ovu istu izjavu? Hoćete li prosipati opet priče o ulaganjima u sjever, o razvoju sjevera? I hoćete li, po ko zna koji put, izgovoriti neistinu?", pitale su Demokrate Bijelo Polje.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.