Barski portal podnio  krivičnu protiv Đukanovića i predsjednice OO DPSa
Đukanović

Barski portal podnio krivičnu protiv Đukanovića i predsjednice OO DPSa

Osnovna državna tužiteljka u Baru Radmila Gačević otvorila je izviđajni postupak po krivičnoj prijavi koju je podnio urednik „Barskog portala“ Milenko Jovanović protiv predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića i šefice barskog odbora te stranke Branke Nikezić zbog prijetnje „Nećete dugo“, koja u formi zvaničnog akta upućena redakciji tog portala od strane vladajuće stranke.

ODT je juče, neposredno pošto je zaprimljena krivična prijava, saslušala Jovanovića u svojstvu građanina, piše Barski portal.

Očekuje se da će narednih dana biti saslušan Đukanović, koji je pred zakonom odgovorno lice u ime DPS-a, kao i Nikezićeva, iz čijeg opštinskog odbora je upućeno reagovanje sa prijetećom porukom, zbog koje je reagovalo i Udruženje novinara Crne Gore, političke partije i novinari i mediji iz zemlje i regiona, navodi Barski portal.

Jovanović je pred ODT  ponovio da je prijetnjom vladajuće stranke ugrožena bezbjednost i rad članova redakcije „Barskog portala".

Kazao je da se utoliko više ne osjeća bezbjedno  „jer je DPS stranka koja svoje prijetnje dokazano zna da ostvari.

Podvukao je da je poruka koja je kroz saopštenje dostavljena Barskom portalu- "Nećete dugo" usmjerena na ugrožavanje fizičkog  integriteta urednika portala i njegovih saradnika, ali i kao prijetnja gašenjem tog medija po svaku cijenu".

Od tužilaštva je zatražio da izvrši pravnu kvalifikaciju učinjenog krivičnog djela, i nakon toga protiv Đukanovića i Nikezićeve podigne optužni predlog u skladu sa zakonom.

DPS je u reagovanju na članak pomenutog portala koji se odnosi na rad  predsjednice barskog odbora Branke Nikezić naveo da portal slijedi pogubnu misiju, koja je naručena od tutora i sponozora, kojima polažu račune.

 "Vi ćete nastaviti da izvršavate zadatke po nalogu onih van Crne Gore. I skrivaćete se iza floskule o „nezavisnim medijima“. Koga vi pozivate da vam se pridruži u saradnji u ovoj sramoti koju činite?Ne možete se na taj način nikada afirmisati. Naprotiv. Nećete dugo...", stoji između ostalog u reagovanju, prenosi Barski portal.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.