Fejsbuk napuštaju mladi, ostaju stari
Ilustracija

Fejsbuk napuštaju mladi, ostaju stari

Fejsbuk je postao društvena mreža za starije osobe, pokazalo je posljednje istraživanje.

Tinejdžeri sve više napuštaju mrežu Marka Zakerberga, dok je sve više onih preko 55 godina.

Procjenjuje se da će Fejsbuk u Velikoj Britaniji u ovoj godini imati 2,2 miliona redovnih korisnika između 12 i 17 godina, 4,5 miliona korisnika između 18 i 24 godine, što znači da se broj korisnika u odnosu na prošlu godinu smanjuje za 700.000.

Sve više korisnika starijih od 55 godina čini tu grupu drugom najpopularnijom na toj društvenoj mreži, piše Gardijan.

Mlađoj populaciji prije nekoliko godina postao je zanimljiviji Instagram koji je Fejsbuk kupio 2002, ali je sada sve više onih koji prije biraju Snapchat.

Snapchat je u posljednje tri godine udvostručio svoje rezultate i sebe više pozicionirao na listi najpopularnijih aplikacija.

Ove godine se na Fejsbuku širom Velike Britanije očekuje 500.000 novih korisnika starijih od 55 godina, što znači da 6.4 miliona onih koji pripadaju toj starosnoj grupi.

Najviše je trenutno korisnika između 25 i 34 godina, 7,2 miliona u Velikoj Britaniji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.