Ubistvo Olivera Ivanovića: Potvrđena krivica, ali bez pritvora za policajce
Oliver Ivanović

Neosnovan zahtjev

Ubistvo Olivera Ivanovića: Potvrđena krivica, ali bez pritvora za policajce

Osnovni sud u Mitrovici potvrdio je da su srpski pripadnici kosovske policije D. M. i Ž. J. počinili krivična djela, što su oni i sami priznali, ali je odbio zahtjev tužilaštva za određivanja pritvora, ocijenivši da je neosnovan.

Policajci su tokom vikenda uhapšeni pod sumnjom da su manipulisali dokazima u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, a Ž. J. i za neovlašćeno vlasništvo, kontrolu i posjedovanje oružja, prenio je Radio Slobodna Evropa.

Na osnovu rješenja suda u koje je RSE imao uvid, prilikom saslušanja Ž. J. je izjavio da je svjestan djela koje je počinio, ali da to nije učinio namjerno već iz neznanja i nedovoljne obučenosti za rad u istražnoj jedinici policije, kao i da se iskreno kaje zbog učinjenih propusta.

Sud je iz spisa predmeta, foto-dokumentacije i video zapisa, kao i iz djela same izjave osumnjičenog utvrdio radnje koje je D. M. na licu mjesta preduzeo, odnosno propustio da preduzme u cilju obezbjeđivanja lica mjesta i tragova na tom mjestu od strane drugih lica.

"Iz spisa predmeta se zaključuje da je tužilaštvo do sada prikupilo sve materijalne dokaze sa lica mjesta, izjave svjedoka, fotodokumentaciju za krivičnu istragu koju vodi u predmetu ubistva Olivera Ivanovića, pa sud ne nalazi koje to još dokaze treba pribaviti, a na čije pribavljanje okrivljeni mogu uticati ili ih sakriti ili uništiti", ističe se u rješenju.

Oliver Ivanović ubijen je ispred kancelarije svoje stranke u Mitrovici 16. januara.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.