Pokrenuta peticija: Vlada da skine ljagu sa imena CG i povuče odluku o priznanju Kosova

"Kosovo i Metohija su srce i duša Crne Gore i Srbije"

Pokrenuta peticija: Vlada da skine ljagu sa imena CG i povuče odluku o priznanju Kosova

Na sajtu peticije24.com pokrenuto je onlajn peticija kojom se traži povlačenje priznanje Kosova od strane države Crne Gore.

Inicijatori prikupljenja potpisa, Pokret "Sloboda narodu", zahtijevaju da crnogorska Vlada povuče odluku o priznanju "lažne države".

"Zahtijevamo od crnogorske Vlade da povuče odluku o priznanju lažne države Kosovo. Činom priznanja lažne države montenegrinski režim je negirao istoriju, tradiciju i suštinu Crne Gore, a Srbiji i srpskom narodu zabio nož u leđa. Osim toga, montenegrinski režim je pogazio volju naroda Crne Gore, jer je i po riječima aktuelnog premijera priznanje obavljeno protivno volji 85% građana naše zemlje. Takva izdaja narodne volje istorija Crne Gore ne pamti, a ona je učinjena kako bi se montenegrinski režim dodvorio interesima nekih zapadnih centara moći. Konačno, priznanje lažne države je obavljeno u suprotnosti sa normama međunarodnog prava i sa Rezolucijom 1244 Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija", navodi se u tekstu peticije.

Peticiju, koja je pokrenuta prije dva dana, pod nazivom "Ispravite sramotu, povucite priznanje "Kosova" do sada je potpisalo 247 osoba.

"Vjekovima je Crna Gora bila simbol slobode, čojstva i junaštva, dok je današnji Montenegro simbol nemorala, izdaje i ropstva. Zahtijevamo od Vlade da skine ljagu sa imena Crne Gore i povuče odluku o priznanju lažne države. Slična peticija pokrenuta je i u Češkoj. Kosovo i Metohija su srce i duša Crne Gore i Srbije. Kosovo je naše i nikom ga ne damo.", naveli su autori.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.