Petnaestomjesečni dječak ubijen, u toku dodatne analize
Privođenje Šišića, foto:rtcg.me

Mišljenje vještaka

Petnaestomjesečni dječak ubijen, u toku dodatne analize

Dječak P. J. je ubijen, potvrdio je vještak medicinske struke u izjašnjenju, međutim Višem državnom tužilaštvu (VDT) obdukcioni nalaz preminulog nije još dostavljen jer se rade dodatne analize, saopšteno je Dnevnim novinama iz VDT.

“Višem državnom tužilaštvu u Podgorici još nije dostavljen obdukcioni zapisnik o izvršenoj obdukciji tijela djeteta pok. P.J., s obzirom da se rade dopunske analize, dok iz izjašnjenja vještaka medicinske struke prof, dr Miodraga Šoća datog na zapisnik kod ovog tužilaštva 6. februara, proizilazi da je vještak po naredbi Višeg državnog tužilaštva u Podgorici 5. februara uradio sudsko-medicinsku obdukciju leša pok. P.J., te da je istom nedvosmisleno ustanovljeno da je smrt ubilačkog porijekla”, navode iz Tužilaštva.

Kako se dodaje, u toku istrage od strane tužilaštva biće preduzete sve zakonom propisane mjere i radnje, “a sve u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti koje su od značaja za ovaj slučaj.

Podsjećamo, dječak P.J. je 5. februara preminuo u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG), nakon čega su uhapšeni njegov očuh Nermin Šišić zbog sumnje da je usmrtio dječaka brutalnim prebijanjem, kao i majka Jelena Jovović koja se sumnjiči za kršenje porodičnih obaveza.

Ovaj slučaj izazvao je veliko interesovanje javnosti, a ubrzo je procurila informacija da je dijete u Kliničkom centru bilo zbrinuto i 6. i 7. januara, takođe zbog povreda.

Time je pokrenuta polemika o tome da li je dječakov život mogao biti spašen da su institucije sistema blagovremeno reagovale, pišu DN.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.