Crna Gora i Japan – jačanje saradnje u ekonomiji, obrazovanju, nauci i sportu
Sa sastanka

Marković primio ambasadora Marujamu:

Crna Gora i Japan – jačanje saradnje u ekonomiji, obrazovanju, nauci i sportu

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Japana u Crnoj Gori Junićija Marujamu.

Čestitajući ambasadoru Marujami stupanje na dužnost premijer Marković se zahvalio na dosadašnjoj pomoći Japana Crnoj Gori, saopšteno je iz Vlade.

"Konstatovani su kvalitetni bilateralni odnosi dviju država uz ocjenu da je u obostranom interesu produbljivanje za šta, ocijenjeno je, postoji prostor pogotovo na ekonomskom planu u sektoru malog i srednjeg biznisa kao i u oblastima obrazovanja, nauke i sporta", navodi se u saopštenju.

Premijer je informisao gosta da su rast ekonomije, razvoj i otvaranje novih radnih mjesta prioriteti Vlade te da je brza i efikasna valorizacija naših razvojnih potencijala prostor u kojem i investitori iz Japana mogu pronaći svoju šansu.

Ambasador Marujama je ukazao i na mogućnost transfera japanskih znanja i iskustva u oblasti saniranja posljedica elementarnih nepogoda.

Predsjednik Marković i ambasador Marujama su razmijenili i mišljenja i o pitanjima od šireg značaja za region kao i o određenim globalnim izazovima.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.