Milačić: Prava izrasla iz nezadovoljstva vlašću i opozicijom
Prava u Budvi

Prava u Budvi

Milačić: Prava izrasla iz nezadovoljstva vlašću i opozicijom

Izrasli smo iz ogromnog nezadovoljstva, ali i iz isto tako ogromnog motiva. Nezadovoljstvo, prije svega vlašću, ali ne malim dijelom i opozicijom, i, sa druge strane, iz velikog motiva da stvorimo i da vratimo Crnu Goru sebi, dakle, Pravu Crnu Goru. Crnu Goru pravih vrijednosti, Crnu Goru onakvu kakva je nekad bila, kazao je predsjednik osnivačkog odbora „Prave“ Marko Milačić na radnom sastanku formiranja inicijativnog odbora u Budvi.

Milačić je kazao da mu se čini da Budva, iako je mnogo urađeno, kako je rekao, pokazuje da ipak nije dovoljna samo smjenljivost vlasti.

“Mislim da nas to čeka i na državnom nivou. Nije dovoljno samo tehnokratijom promijeniti vlast, mislim da uvijek fali onaj dio koji se tiče duhovnosti, dubljih i snažnijih promjena. Duhovnost na kojoj mi toliko insistiramo, a sa kojom istovremeno ne želimo da barjačimo, je nešto jako važno i mora da postoji kao dio političke ponude, ali u duhu pristojnosti i civilizovanosti. Duhovnost koju ćemo braniti rame uz rame sa pitanjima ekonomije", smatra Milačić.

On je kazao da ako govore o smenjljivosti vlasti, prije svega misle da ona mora da se smjenjuje odozdo, a ne odozgo.

 “Dolje, na dnu je uvijek korijen, i uvijek pitanje bića, i uvijek pitanje identiteta i pitanje duhovnosti. Moramo pružiti duh otpora, duh mladih ljudi, intelektualaca koji će da kažu da ne pristaju na uzurpaciju u ekonomskom smislu, ne pristaju na uništavanje crkve, na uništavanje jezika. Želimo da ovim pristupom, pristupom koji će da ima uporište u borbi za ekonomski prosperitet, ali i za odbranu napada na duhovnost, da pokažemo jednu cjelokupnu političku ponudu", kazao je on.

Osim Milačića, ispred Prave Crne Gore, skupu su se obratili Boško Čarmak iz Bara, Vladislav Dajković iz Podgorice, kao i Slobodan Paović iz Budve.

U saopštenju se dodaje da tim Prave Crne Gore nakon Budve nastavlja obilazak ostalih gradova.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.