PG: Pronaći parking od 8-17h naučna fantastika, jedino rješenje podzemne garaže
Foto: PZP

Stanišić predlaže

PG: Pronaći parking od 8-17h naučna fantastika, jedino rješenje podzemne garaže

Parking prostor je i dalje jedan od oskudnijih resursa u Podgorici, ali zato predstavlja izdašan izvor dopunskih prihoda putem kazni za parkiranje ‘’na nedozvoljenim’’ mjestima, pomoću kojeg se puni budžet na račun građana koji ionako većinom žive na granici siromaštva, ocijenio je član opštinskog odbora Porketa za promjene Boban Stanišić.

Staničić kaže da je pronalazak slobodnog parking mjesta u periodu od 8-17 časova u centru Podgorice i dijelu grada preko Morače  naučna fantastika.

"Usled takve situacije građani Podgorice su primorani da svoje automobile parkiraju na mjestima koja nisu predviđena za to, i da na taj način ugrožavaju sigurnost drugih učesnika u saobraćaju, kako pješaka, tako i drugih vozača, pa i njih samih.", upozorava Stanišić.

9cda6b35b45b76763a896b071869730b

Foto: PZP

Napominje da je čest slučaj, da zbog nedostatka slobodnog parking prostora, građani svoje automobile parkiraju na zelenim površinama, čime devastiraju i uništavaju ionako mali broj zelenih površina koje Podgorica ima.

"Parkiranje po trotoarima i zelenim površinama zbog prenatrpanosti parkinga, kako besplatnih, tako i onih  koji se plaćaju, nažalost je postala svakodnevnica Podgorice", primjećuje član podgoričkog PZP-a.

atotravnjak

Foto: PZP

Stanišić smatra da je jedino trajnije rješenje za ovaj problem izgradnja podzemnih garaža.

"Prije svega je potrebno uraditi detaljnu analizu saobraćaja, pa  nakon toga bi imali jasnu sliku o tome koje lokacije bi bile idealne za izgradnju ovih garaža. Izgradnja podzemnih garaža bio bi početak strategije pretvaranja centra i dijela grada preko Morače u pješačku zonu.",  zaključio je u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.