Pomozimo porodici iz beranskog sela da sagradi dom: 11-godišnja djevojčica cijepa drva da pomogne bolesnim roditeljima
Foto: Banka hrane

Apel Banke Hrane

Pomozimo porodici iz beranskog sela da sagradi dom: 11-godišnja djevojčica cijepa drva da pomogne bolesnim roditeljima

Porodici Milutina Mihajlovića iz sela Zagrađe kod Berana koji živi sa suprugom i troje maloljetne djece hitno je potrebna materijalna pomoć.

Ova porodica živi u kući koju im je privremeno ustupio Milutinov brat, a iz koje treba da se isele do  proljeća, izvještava tim Banke hrane.

"Milutin je invalid sa vidom 80% tako da od Zavoda za zapošljavanje prima 76 eura sa čime  prehranjuje i školuje djecu. Porodica Mihajlović drži  jednu kravu. Ona im  je način da prežive a u neku ruku  i dodatni prihod kućnom  budžetu, kad uspiju skupiti i prodati kantu sira. Milutin je počeo  sa izgradnjom kuće  za sebe i porodicu ali zbog materijalnih sredstava ne može  da nastavi sa radovima", navodi se u apelu za pomoć Banke Hrane.

IMG3392

Foto: Banka hrane

Uspio je izgraditi sprat kuće, ali za dalji rad mu fali novca. Pored toga i Milutinova žena se razboljela,  postala je invalid sa oba bolesna kuka.

IMG3390Copy

Foto: Banka hrane

Uprkos svemu, Milutin ne odustaje od borbe za bolji život i kad god ima priliku radi fizičke poslove za dnevnicu.

Djeca, najveće bogatstvo Mihajlovića su vesela uprkos svemu. 11-godišnjaAnastasija, 10-godišnji Ilija i 7-godišnja Andrijana i same rade i pomažu bolesnim roditeljima

"Kada je Milutin odsutan brigu o  porodici vodi Anastasija koja prije škole pomuze  kravu, pomogne da se usiri mlijeko. Ona sa svojih 11 godina cijepa drva za ogrijev. Kućnih obaveza nije pošteđena  ni sedmogodišnja  Andrijana koja uz osmjeh i pjesmice uspije pored domaćih zadataka završiti i poslove po kući", kažu iz Banke Hrane.

IMG3391Copy

Foto: Banka hrane


Iz humanitarne fondacije su pozvali sve ljude dobre volje da u skladu sa svojim mogućnostima pomognu Milutinu da završi kuću kako bi se porodica konačno uselila u svoj dom.


Svi koji žele da uplate novčana sredstva, mogu to učiniti  na žiro racun u CKB banci na broj: 510-0301972270032-70 na ime Milutina Mihajlovića. 

Svi koji žele da  doniraju građevinski materijal, namirnice za život i higijenska sredstva, obuću (za djevojcice br. 38 i 35 , za dječaka 37) i garderobu, mogu od Banke hrane dobiti kontakt  putem tel. 069495680, e-maila [email protected] ili u inboxu na Facebook stranici.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.